Connect with us

Politika

Milanović: ‘Ne prijeti Hrvatskoj ustašluk, postoji prijetnja korupcije i lopovluka’

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Zoran Milanović rekao je u srijedu za novu Vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta da tu maskirovku ni sam Vladimir Putin ne bi osmislio, te je ustvrdio da Hrvatskoj ne prijeti opasnost od ustaštva i ekstremizama već koruptivni kartel.

“To ni Vladimir Putin ne bi osmislio, to se zove maskirovka – radiš jedno, pričaš drugo. Ova priča o tome da, a to Pupovac i njegovi sateliti ponavljaju, da je Plenković zaštitnik Hrvatske od ekstremizma, od ustaštva, to je izmišljotina. Plenković je sklopio sporazum sa strankom koja je na izborima imala 10 posto, nisu dobili ništa, očito postoji neki razlog zašto ne traže ništa od Plenkovića”, rekao je Milanović.

“Hrvatskoj prijeti koruptivni kartel, to je HDZ i ta prijetnja je realna. Građani su tražili da taj tip (Andrej Plenković) ode, a on je i dalje premijer.  Je li to protuustavno? Nije. Je li gadljivo? Je. Netko se našao tko mu je pokrpao rupe, a nije tražio ništa”, dodao je Milanović koji je sudjelovao na svečanoj sjednici Senata povodom Dana Sveučilišta u Rijeci.

Za predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca koji nije u vladajućoj većini na zahtjev Domovinskog pokreta, ustvrdio je da on “tamo gdje živi i gdje unosi smutnju svojim gnjecavim zapomaganjem, tamo nitko ne glasa za njega”.

“Ne prijeti nikakva crna desnica Hrvatskoj, ta desnica će za mjesec vjerojatno pozvati Pupovca da zajedno glasaju”, ustvrdio je predsjednik Republike.

“Ne prijeti Hrvatskoj ustašluk, postoji prijetnja korupcije i lopovluka kad Pupovac i njemu slični dignu ruke za Ivana Turudića. Čovjek radi ono što mu kaže Plenković, uvjeren sam da se njih dvojica bude u krevetu svako jutro, takvu ljubav nitko nije vidio. Ljubav i poneka psovka, to je za nas važno i važnije od Palestine i Izraela”, rekao je Milanović.

Hrvatska, smatra, dugo nije vidjela niti neće prave nacionalne, etnički motivirane incidente.

“Mi smo slobodni od toga, ako će nešto vratiti neku atmosferu su neki ljudi iz DP-a i Pupovac, oni ne mogu jedni bez drugih”, dodao je.

Komentirao je i da ne zna hoće li ova vlada izdržati mjesec dana, dodavši da ništa niti ne očekuje.

“Plenković poziva na suradnju one koji su tražili da ga se zatvori i tko bi bio normalan da prihvati takvu suradnju. Tko to ne vidi na oči mu se spustila mramorna mrena i tko to ne vidi morat će ju razbijat”, rekao  je.

Milanović je komentirao je i povećanje plaća ministara, rekavši da “HDZ-ovci ne žive plaće, ali saborski zastupnici žive i njihove plaće treba indeksirati jer su godinama iste”.

Vezano sa svoju plaću rekao je da nije o tome razmišljao i da mu je dovoljna ovu koju prima, “bitno da neki drugi imaju veću”.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas