Connect with us

Hrvatska

Milanović o Zlati Đurđević: Svakog ću pitati u facu zašto je protiv nje

Objavljeno

on

Foto: Arhiva

Predsjednik Zoran Milanović u posjetu je Plaškom i Ogulinu. U Plaškom dosta skladno žive Hrvati i Srbi, rekao je predsjednik u izjavi novinarima nakon što je obišao gradilišta Vatrogasnog doma DVD-a i Doma kulture u tom mjestu.

O incidentu u Borovu

Novinarima je zatim poručio da ga pitaju za Borovo selo što su oni i učinili.


– Policija je pustila da se ljudi koji se zaista ponašaju divljački i ispod razine kako bi se Hrvati trebali ponašati uđu u to selo. Tamo je bio ministar unutarnjih poslova koji je njihov šef. Policijom upravlja Vlada, Plenković i Božinović. Kad sam organizirao prije mjesec dana, prvi puta nakon 30 godina, skup za naše policajce s Plitvica, znate tko nije došao? Vrh hrvatske policije. Svi drugi su došli. Zašto nisu došli? Zato što ne žele biti sa svojim kolegama? Zato što im je to naredio Plenković. Nažalost to je organizacija koja pod utjecajem politike. Za mene je odgovoran Plenković i njegov ministar unutarnjih poslova. Taj incident, to se nije smjelo dogoditi, poručio je Milanović.

O spomeniku Šoškočaninu u Borovu


Novinari su spomenuli kako je premijer Plenković predsjedniku Milanoviću prigovorio da nije uklonio spomenik Šoškočaninu u Borovu. Milanović je taj spomenik nazvao mauzolejem malo manjim od Njegoševa spomenika.

– Nisam mogao riješiti spomenik Šoškočaninu. S obzirom na to da je Plenković rođen jučer ujutro, on nije mogao ništa riješiti. Nisam to mogao riješiti, tu su mi figu držali Pupovac i Plenković. Taj spomenik je čista provokacija. Plenković nema što o tome govoriti, neka to makne. Ne mora rušiti, neka makne i bit ćemo zdravije društvo. Neka dođe u Plaški i vidi kako žive Hrvati i Srbi, rekao je predsjednik.

O kandidaturi Zlate Đurđević

Jeste li svjesni da Zlata Đurđević neće biti potvrđena za šeficu Vrhovnog suda, pitali su ga novinari.

“Odakle vam to? Za nju neće glasati Njonjo, ali ja pozivam zastupnike da razmisle hoće li odbiti takvu osobu za predsjednicu Vrhovnog suda. Ako odbiju, to je stvar pritiska. Ta osoba je potpuno čista, moralno, intelektualno. Kako kaže jedan crnogorski pjesnik, ‘ćerat ćemo se do kraja’. Ona je moj kandidat i nikakav odbor moj stav neće promijeniti. Mislim da će oni teže objasniti zašto su ju odbili nego ja zašto sam ju odabrao”, rekao je i dodao kako će “svakoga pitati u facu zašto su glasali protiv nje”.

“Ona se sama prijavila na tu farsu od javnog poziva. Da se prijavi Kennedy, ona je kandidat”, dodao je.

“HDZ je destabilizirao hrvatsko pravosuđe”, rekao je.

Na pitanje jesmo li u krizi sudbene vlasti, kaže: “Nismo, sudovi će funkcionirati. Možemo biti u krizi DIP-a ako se ne izabere šef Vrhovnog suda, to je eventualni problem. Ali HDZ to zna već mjesecima”, odgovorio je.

Hoćete li sjesti s Plenkovićem, pitali su ga novinari. “Gdje, u krilu? Ne, pretežak sam…”, odgovorio je.

“On bi stalno sjedio, nema sjedenja. Nismo anemični, nema sjedenja”, rekao je.

“Što će raditi čovjek u Kninu, hoće li bježati od mene? Ja njega cijelo vrijeme pozivam. Je li tako? Kako će u Kninu zbrisati od mene? Nemore trčati sto metara…”, rekao je Milanović.

“Pozvao sam Plenkovića da zajedno dođemo u Okučane, pobjegao je kao vjeverica. Ja njega cijelo vrijeme pozivam”, zaključio je predsjednik.

Zatim se ponovno vratio na Zlatu Đurđević. “Ja predlažem, ja sam rekao da će ona biti moj kandidat. Taj javni poziv je zamišljen samo da se predsjednika, sad mene, a prije Kolindu Grabar Kitarović, opstruira”, rekao je.

“Ja nisam Šćepan Mali iz Crne Gore koji je pao sa kruške i nitko ne zna odakle sam došao. Ja sam hrvatski predsjednik i ja predlažem. Pravo Sabora je da odbije, Ja obrazlažem zašto predlažem, oni obrazlažu zašto odbijaju. Pozivao sam na razgovor, ali ta osoba je nažalost tako prljavo difamirana, i seksistički, i od Stojadinovića i od Pupovca, da ja nemam durgu opciju nego ponovno predložiti tu osobu. Koja je odlična. Ona je baš dobra i to Milorad zna”, zaključio je predsjednik.

Plenković komentirao Milanovićevu izjavu o ‘mauzoleju neplivaču Šoškoćaninu’ na groblju u Borovu

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari