Connect with us

Hrvatska

Milanović objavio: odustajemo od monetizacije autocesta

Objavljeno

-

[su_heading]’Odustajemo od monetizacije autocesta! Na ovu varijantu idemo samo prema domaćim mirovnicima i građanima’, otkrio je premijer Zoran Milanović na susretu s izvoznicima u Koprivnici[/su_heading]

“Odustajemo od monetizacije autocesta! Na ovu varijantu idemo samo prema domaćim mirovnicima i građanima”, otkrio je premijer Zoran Milanović na susretu s izvoznicima u Koprivnici.

Podsjetimo, krajem prošle godine pristigle su neobvezujuće ponude za koncesiju hrvatskih autocesta. Ponude su navodno dostavili investicijska banka Goldman Sachs, zajedno s hrvatskim mirovinskim fondovima, austrijski Strabag i australska Macquarie grupa.

Uslijedili su pregovori s ponuđačima koji su trebali potrajati četiri mjeseca. U travnju su natjecatelji trebali biti pozvani na predaju obvezujućih ponuda, a potom je trebao biti proveden odabir najpovoljnije ponude. Odabrani natjecatelj imao bi rok od tri mjeseca da zatvori financijsku konstrukciju i uplati jednokratnu koncesijsku naknadu u državni proračun, a nagađalo se da je riječ o najmanje 2,5 milijardi eura.

No, očito da je Vlada pod pritiskom javnosti odustala od ovog projekta. Naime, najava monetizacije autocesta na noge je digla velik broj građana koji su skupili dovoljan broj potpisa za održavanje referenduma po tom pitanju.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari