Connect with us

Politika

Milanović očekuje da sve članice EU-a priznaju neovisnost Kosova

Objavljeno

-

Foto: Hina

Hrvatska čvrsto podržava međunarodnu afirmaciju neovisnosti Kosova i očekuje da ga priznaju sve članice EU-a, rekao je u utorak hrvatski predsjednik Zoran Milanović kosovskoj ministrici vanjskih poslova i dijaspore Doniki Gërvalla-Schwartz, priopćio je Pantovčak.

Milanović i Gërvalla-Schwartz koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju zemalja, aktualnom planu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, članstvu Kosova u Ujedinjenim narodima i ostalim međunarodnim organizacijama te o euroatlantskim perspektivama Kosova.

“Predsjednik Milanović potvrdio je ministrici Gërvalla-Schwartz da je Kosovo uvijek imalo i može nadalje računati na čvrstu podršku Hrvatske kada je riječ o međunarodnoj afirmaciji kosovske neovisnosti te euroatlantskim perspektivama Kosova”, stoji u priopćenju.

Zauzeo se da takvo stajalište zauzme cjelokupna Europske unija

“Očekujemo da sve članice Europske unije priznaju neovisnost Kosova”, rekao je prema priopćenju.

Milanović je pozdravio napore u smjeru normalizacije odnosa između Kosova i Srbije što bi osiguralo dugoročnu stabilnost u jugoistočnoj Europi i europsku perspektivu cijeloj regiji.

Neovisnost Kosova nije priznalo pet članica EU-a: Cipar, Grčka, Rumunjska, Španjolska i Slovačka. (Hina)

Ivica Šola: Zašto HDZ na predsjedničkim izborima Milanoviću ne suprotstavi – robota?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari