Connect with us

Politika

Milanović odbacio ideju zajedničke Vlade s HDZ-om, na potezu je MOST

Objavljeno

on

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović Glavnom odboru stranke, na sjednici koja je počela u 10,30 sati, predstavlja izvješće o dosadašnjim pregovorima za okupljanje parlamentarne većine i sastavljanje nove vlade. Poručio je kako je ideja o tripartirnom savezu neodrživa čime je odbacio mogućnost sudjelovanja u takvoj Vladi.

[ad id=”68099″]

“Nakon četiri godine ide sve bolje i bolje i tako ćemo nastaviti. Trebamo biti strpljivi u ovim pregovorima”, rekao je Milanović dodavši da je zadovoljan rezultatima i da ne vjeruje u nove izbore.

Poručili su i kako je ideja triparitnom savezu neodrživa. Smatraju da za formiranje saborske većine i hrvatske vlade postoje druga rješenja.

Glavni odbor na kraju je jednoglasno dao podršku Milanoviću za mandatara.

Po Mostovu prijedlogu, jedna od dviju velikih koalicija bi na dvije godine dala  prvog potpredsjednika Vlade, a druga predsjednika Sabora, a nakon dvije godine dužnosnici bi se “zarotirali”. Most za sebe traži poziciju drugog potpredsjednika Vlade, a SDP-u i HDZ-u dali su tjedan dana da odgovore na ponudu.

Ideju velike koalicije u startu su odbacili SDP-ovi koalicijski partneri, poručujući kako bi takva koalicija bila suprotna volji birača i “povratak u vrijeme socijalističkog saveza i jednopartijskog sustava”.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari