Connect with us

Politika

Milanović: Iduća godina bit će teška za Hrvate u BiH

Objavljeno

-

Foto: HRT

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je u petak da će iduća godina biti teška za Hrvate u BIH koje žele ‘satrati’ bošnjački unitaristi, aludirajući da im premijer Andrej Plenković u tome ide na ruku.

Milanović je novinarima u KFOR-ovom Kampu “Villaggio Italia” kod Peći, gdje je posjetio hrvatske vojnike, odgovarao na to što ga je premijer Plenković dan ranije nazvao štetočinom.

“Mi imamo manevarski prostor da zaštitimo interes Hrvata u BiH bez da se posvađamo s bilo kim. Milanović je štetočina i to se vidi. On se tako ponaša”, rekao je Plenković.

Milanović kaže da šteti jedino premijerovom osobnom ugledu.

“Štetimo ugledu njega i njegovih privatnih aranžmana s nekim ljudima. Tu nema ugleda, to su naprosto interesi”, istaknuo je Milanović.

Istaknuo je da će 2022. biti “teška godina” za bosanskohercegovačke Hrvate jer će ostati bez “zadnjeg utočišta na koje se mogu pozvati”, čime je aludirao na mogućnost da brojniji Bošnjaci na izborima 2022. izaberu dovoljan broj delegata u hrvatskom Domu naroda, čime bi bez njih mogli formirati entitetsku i/ili državnu vladu.

“Ovi bošnjački unitaristi koji žele ‘satrati’ Hrvate, to su doslovno njegovi (Plenkovićevi)”, dodao je.

“Ako sam ja zbog toga štetočina, ja sam najponosnija štetočina i podići ću sebi spomenik trajniji od mjedi samo zbog toga”, kazao je Milanović.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je prije pet godina na Badnjak obećao da će vlada Inu vratiti u hrvatske ruke, a ministar gospodarstva Čorić najavio je u petak za N1 da će idući tjedan vlada predstaviti odluke i zaključke o tome.

“To je prva laž koju je (Plenković) rekao”, kazao je Milanović, odbacivši mogućnost kupnje INA-e.

Komentirajući nemogućnost dogovora o imenovanju veleposlanika s premijerom, Milanović je rekao da je Plenković “čovjek koji želi diktirati sve”.

“Ne može doći lista iz HDZ-a, prijatelja i prijateljica od Plenkovića iz Donjeg grada”, kazao je Milanović.

Negativan na koronavirus

Milanović se u četvrtak testirao na covid-19, nakon što je potvrđeno da je pozitivan crnogorski predsjednik Milo Đukanović, s kojim se ranije susreo hrvatski predsjednik.

Predsjednikov rezultat je negativan,

“Testirao sam se tek tako. Dolazim među stotine mladih zdravih ljudi (vojnika i vojnikinja) koji su cijepljeni. Što se može dogoditi, čak i da jesam zaražen?”, kazao je. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari