Connect with us

Politika

Milanović odlikovao kardinala Puljića: Učinili ste puno za Hrvate u BiH

Objavljeno

-

Foto: Hina

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović odlikovao je u ponedjeljak na Pantovčaku kardinala i vrhobanskog nadbiskupa Vinka Puljića za doprinos očuvanju hrvatskog identiteta, pri čemu je istaknuo da je Puljić puno napravio za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

„Za Hrvate u Bosni i Hercegovini također ste napravili puno. Oni tamo žive u susjednoj prijateljskoj državi čiju opstojnost nikada ničim nećemo dovest u pitanje”, istaknuo je Milanović.

Kardinala Puljića odlikovao je Veleredom Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom za izniman doprinos u očuvanju hrvatskog identiteta te za iznimne uspjehe u međureligijskom, kulturnom i humanitarnom djelovanju.

“Vi ste učinili sve što ste mogli, sa svoje strane, da odnosi između nacija i vjera ostaju harmonični, ljudski, u skladu s temeljnim načelima i postulatima onoga što propovijedate, a to je bratstvo sloga, mir i ljubav među ljudima”, dodao je.

Kardinal Puljić, koji je ustoličen u Sarajevu početkom 1991. za nadbiskupa, a papa Ivan Pavao II. imenovao ga je kardinalom 1994., ostavio je svojim djelovanjem “svijetao i blistav trag”, rekao je hrvatski predsjednik.

“Cijenimo sve ono što ste učinili i što ćete učiniti”, dodao je Milanović.

Puljić je istaknuo da ga je Milanović “ohrabrio” odlikovanjem.

„Mi smo u BiH različiti po vjeri, kulturi i nacionalnom identitetu. Zato sam uporno zagovarao put dijaloga po principu svoje voljeti, a tuđe poštivati“, istaknuo je Puljić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari