Connect with us

Komentar

Milanović: Ovo je tek početak. Bit će još promjena. Na kraju, veeelika pusa svim hejterima

Published

on

Predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je objasnio da je razlog njegova nedolaska na sjednicu Hrvatskog sabora isključivo u domeni njegovog shvaćanja uloge i položaja Hrvatskog sabora – položaja neovisnosti o Predsjedniku.

“Razlog da ne dođem na sjednicu nalazi se isključivo u domeni mojeg shvaćanja uloge i položaja Hrvatskog sabora – položaja neovisnosti o Predsjedniku. To je sve i to je, ujedno, i afirmativno i dobronamjerno prema Saboru”, napisao je Milanović na facebooku.

Protokol nije prirodni zakon, stvaraju ga institucije 

“Čitam kako su do sada ‘svi predsjednici dolazili’ i kako je ‘ovo prvi puta da predsjednik ne dolazi’. Točno. Tuđman je dolazio i čvrsto stranački nadzirao rad Sabora, često i izvan i iznad okvira tadašnjih (velikih) ustavnih ovlasti predsjednika. Predsjednici/a Mesić, Josipović i Grabar Kitarović su dolazili iz svojih razloga, u koje ovdje ne ulazim, ali vjerujem da su bili dobronamjerni. Moj stav je različit”, poručio je.

Osvrnuo se i na, kako je rekao, ‘mistično otajstvo’ tzv. protokola.

“Protokol je prije svega inertni niz ponavljanja određenih radnji. Radnji koje mogu imati dublje simbolično značenje ili pak predstavljati puku klajnburgersku rutinu. Radnji dobrih, manje dobrih, a ponekad i priglupih. Protokol nije prirodni zakon, npr. zakon aerodinamike, koji moraš striktno slijediti ili, u protivnom, doslovno propadaš. Protokol ne kreiraju ‘stručnjaci’ i ‘piarovci’. Protokol stvaraju institucije”, rekao je Milanović.

Ovo je tek početak, pusa hejterima i lažnim analitičarima

Milanović je poručio i kako ne želi automatski ponavljati što je netko prije njega napravio.

“Izabran sam voljom građana na čelo u najvećoj mjeri (ali ne isključivo) protokolarne institucije predsjednika Republike. Ne pada mi na um epigonski i automatizmom ponavljati sve ono što je prije mene netko jednom napravio ili nije napravio”, istaknuo je i dodao: “Ovo je tek početak. Bit će još promjena”.

“Na kraju, veeelika pusa svim hejterima. Najveća pusa lažnim analitičarima, redom osobno ugrađenim u sitne poslovne aranžmane s vlašću. Oni me vjerno prate već desetljeće i po”, napisao je Milanović parafrazirajući N. Buharina: na pobjedničkoj zastavi koju vijorim kap je i njihovog znoja. (Hina)

Plenković: Neka Milanović sam tumači svoje razloge, mi smo kod njega na inauguraciju došli

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari