Connect with us

Politika

Milanović: Penavini stavovi su malo pretjerani

Objavljeno

-

Predsjednik Republike Zoran Milanović ocijenio je u petak da su stavovi vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave oko Kolone sjećanja malo pretjerani, a uz to je ocijenio kako u ovo doba godine skoro uvijek postoje tenzije te da očekuje malo više fleksibilnosti i razuma.

Milanović je u petak posjetio Tehnički i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci nakon čega su ga novinari upitali kako doživljava stavove gradonačelnika Penave.

“Pa kao malo pretjerane, ali razumijem s kim ima problem. Ali, na kraju krajeva, ta HOS-ova zastava je svake godine tamo u prvom redu. HOS je bio u Vukovaru, kasnije ih je Tuđman zabranio jer su skoro njemu došli glave, ne oni koji su branili Vukovar, nego neki drugi”, odgovorio je Milanović.

Tu je bilo dosta prevratničkih ambicija među vodstvom HOS-a i zato su prije svega došli na udar Tuđmana i HDZ-a, rekao je, dodavši kako “taj obračun ne prestaje”.

Prethodnih dana negativne reakcije na političkoj sceni izazvala je odluka vukovarskog Odbora za obilježavanje Dana sjećanja te izjave gradonačelnika Penave da će Kolonu sjećanja predvoditi pripadnici HOS-a, plakat sa velikim slovom “U” te poruka “svima onima koji imaju nešto protiv HOS-a” da ne dolaze u Vukovar.

Također, stanovnici Škabrnje potpisuju peticiju protiv dolaska članova SDSS-a na obilježavanje Dana sjećanja.

Milanović je to nazvao “neveselim”.

“Skoro uvijek su tenzije u ovo doba godine. Mislim da to nije toliko prema SDSS-u nego prema nekom drugom”, ocijenio je.

Upitan hoće li on ići u Vukovar, Milanović je odgovorio kako bi išao te poručio kako “očekuje malo više fleksibilnosti i razuma”.

“Ne bi trebalo sad zaoštravati na način na koji se zaoštrava”, rekao je. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas