Connect with us

Vijesti

Milanović podržao članove udruge ‘Dugine obitelji’ u zalaganju za jednakopravnost

Objavljeno

-

Ured Predsjednika

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je izaslanstvo udruge „Dugine obitelji“ kojeg su činili koordinatori Udruge Mladen Kožić, Ivo Šegota, Daniel Martinović i Maja Škvorc te članica Udruge Zrinka Znidaričić.

U razgovoru s Predsjednikom Republike, članovi udruge „Dugine obitelji“ predstavili su svoje aktivnosti kojima je cilj, kako su kazali, da svi zakoni u Republici Hrvatskoj budu nediskriminatorni i uključivi prema svim građankama i građanima, u skladu s Ustavom RH.

U tom su kontekstu pozdravili odluku Ustavnog suda o Zakonu o udomiteljstvu kojom je i životnim partnerima omogućeno da postanu udomitelji, te su naglasili kako bi bilo važno da se i sam Zakon o udomiteljstvu izmijeni u skladu s odlukom Ustavnog suda.

Upozorili su kako i važeći Obiteljski zakon i Zakon o potpomognutoj oplodnji stavljaju u neravnopravan položaj životne partnere te očekuju da se povede rasprava o tim zakonima i da se također usklade s ustavnim vrijednostima.

Ne tražimo veća prava već samo to da Hrvatska bude ravnopravno društvo za sve građanke i građane, poručili su iz udruge „Dugine obitelji“.

Predsjednik Republike smatra da je odluka Ustavnog suda dobra jer zakoni moraju vrijediti jednako za sve te ih je podržao u zalaganju za jednakopravnost svih hrvatskih građanki i građana, piše Vecernji.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas