Connect with us

Politika

Milanović: Ponovno postavljam pitanje premijeru, kojim sam ja to riječima 2016. prosuo i posuo sjeme mržnje?

Objavljeno

-

Predsjednik Republike Zoran Milanović u ponedjeljak je posjetio Međimursku županiju.

Posjet je počeo u Čakovcu gdje je obišao Centar znanja Međimurske županije. Obišao je i Međimursku palaču turizma, Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

“Ponovno postavljam pitanje premijeru, kojim sam ja to riječima 2016. prosuo i posuo sjeme mržnje”, rekao je Milanović. Kazao je da će isto pitanje postaviti i sutra.

Upitan za tvrdnje da relativizira ulogu predsjednika, kazao je: ‘Sve je relativno, to je i Einstein shvatio. Ne znam što znači relativizirati, to je vokabular iz Plenkovićeve maturalne radnje’.

“Nije ovo prepucavanje”

“Nije ovo prepucavanje, na dan napada na zgradu Vlade, nazvao sam premijera, ponudio suradnju, složio se s njim da nam ne treba sjednica VNS-a, da bi on mene u Bruxellesu sljedeći dan optužio da sijem mržnju”.

“Relativiziranje napada? Je li to istina? Što uopće znači relativizirati, može još neki primjer od gospodina Plenkovića? To ništa ne znači u duhu i slovu hrvatskog jezika… Tko je javno rekao da zgradu vlade treba štititi, je li to relativizacija napada”, kaže Milanović.

“Ja sam snimku napada vidio odmah, zato me još jednom čudilo što govori premijer. To je bio napad na policajce. Ima elemenata terorizma, ali nije bilo organizirano”, tvrdi predsjednik koji je rekao i da je njegova supruga “prošla tamo 2 minute prije napada. To nisam rekao prije par dana”.

Hoću sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

“Hoću sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali kako zakon kaže, a ne komunikacijsku paradu na kojoj je pola HDZ-ovaca”, govori Milanović.

Novinarka N1 televizije pitala je Milanovića vrijeđa li ga što ga je premijer nazvao 54-godišnjim šmrkavcem.

“Šta je rekao? Hahaha. To me ne vrijeđa. To je da stanete i pogledate. Ja sam stariji od njega 3 godine i nudim suradnju. A on ode u Bruxelles i ponaša se vrlo neodgovorno. Sebe radi žrtvom. Moja žena je tada prošla, majka moje djece. Što to znači? On tada nije bio ni na poslu”.

Plenković odgovorio Milanoviću: Nastavi li ovako, dovest će u pitanje svrhu institucije predsjednika

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari