Connect with us

Hrvatska

Milanović poslao pismo Grabar-Kitarović oko proslave Oluje

Published

on

Na novinarski upit može li se dogovoriti s premijerom Zoranom Milanovićem oko obilježavanja obljetnice Oluje, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je kazala kako ne želi da se bilo tko dijeli oko Oluje jer je to jedan od najvećih hrvatskih praznika i oko toga se moramo dogovoriti.

Moramo uzeti u obzir i mišljenje građana o tome, posebno onih koji su sudjelovali u Oluji. Ja sam otvorena za sve prijedloge, istaknula je predsjednica Republike u Rijeci, dodajući da se to odnosi na mimohod u Zagrebu, kazala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Premijer Zoran Milanović odgovorio je predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na njen prijedlog za osnivanjem Državnog odbora za proslavu ‘Oluje’. Poručio je kako podržava osnivanje Odbora, no kako je smatrao da je na sjednici Vijeća za obranu dogovoreno da će istoga dana, 5. kolovoza, biti održana tradicionalna svečanost u Kninu i vojni mimohod u Zagrebu, javlja HRT.

[ad id=”68099″]

– Budući da smo nakon nedavno održane sjednice Vijeća za obranu razgovarali o obilježavanju 20. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja, smatram da smo se dogovorili i usuglasili da se ta važna obljetnica obilježi 5. kolovoza tradicionalnom svečanošću na tvrđavi u Kninu i vojnim mimohodom u Zagrebu istoga dana, navodi premijer Milanović u pismenom odgovoru predsjednici Grabar-Kitarović.

Premijer je rekao kako ne vidi razloge zašto bi itko bio protiv dogovora o održavanju svečanosti na tvrđavi u Kninu i vojnog mimohoda u glavnom gradu Hrvatske.

– Spreman sam za dogovor o osnivanju Državnog odbora za organizaciju proslave 20. obljetnice Oluje kako bismo organizirali primjerene i dostojanstvene svečanosti, navodi se u premijerovom pismu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari