Connect with us

Politika

Milanović: Potrebna nam je Treća Republika i zato ću formirati Vladu nacionalnog spasa

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu je ponovno podsjetio na afere vezane uz HDZ i bivše ministre u Vladi premijera Andreja Plenkovića, istaknuvši kako osam godina trpimo “novo normalno – ukradi, pogoduj, zamrači”, te građane pozvao da na izborima glasaju prema savjesti.
“Rimac, Banožić, Butković, Žalac, Tolušić, Horvat, Aladrović, Kuščević… Nastavi niz jer svatko u svom gradu ili mjestu zna barem jednog HDZ-ovca koji je nešto ukrao ili je stekao na kriminalan način zbog kojeg bi išao u zatvor, jasno, da HDZ nije na vlasti”, napisao je Milanović na Facebooku.

Dodao je kako osam godina trpimo “novo normalno” – ukradi, pogoduj, zamrači te naveo da Hrvatsku osam godina “sustavno pljačkaju Plenković i njegovi jataci” i da “ne krše samo zakone, nego gaze i Ustav i ruše civilizirano društvo”.

Upitao je gdje je nestalo 139 milijuna eura iz Ine, tko je te ljude postavio na direktorska mjesta te tko je tražio od Mađara da Škugor postane direktor Sektora prirodnog plina u Ini, ustvrdivši kako je sve to odrađeno pod “pokroviteljstvom Plenkovića i HDZ-a”.

“Nemam finijih riječi, karakter mi nije lak, ali neću šutjeti, kao što su osam godina šutjele sve (ne)moralne vertikale društva, od Ustavnog suda, kojekakvih komisija koje grabe monopol na istinu, nazovi analitičara i ‘mislilaca’ koji žive isključivo od javnog novca”, napisao je predsjednik.

Dodao je kako te “(ne)moralne vertikale, po obrascu dobivenom od Plenkovića i HDZ-a” čak daju upute građanima kako treba glasati na parlamentarnim izborima 17. travnja.

“Sve znate! I vi koji ste vjernici i vi koji niste, vi kojima su djeca sreću potražila daleko od Hrvatske, vi koji ste ostali i borite se, vi koji jedva živite od svoje mirovine, vi koji ne možete kupiti stan ili kuću jer su preskupi. Svi vi znate kako 17. travnja treba glasati – prema savjesti i nećete pogriješiti”, rekao je Milanović građanima.

Poručio je i kako ‘rijeke pravde dolaze’.

“Ima i potoka i pritoka, ali oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru! Hrvatsku ću od toga osloboditi, potrebna nam je Treća Republika i zato ću formirati Vladu nacionalnog spasa”, napisao je Milanović.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas