Connect with us

Kronika

Milanović primio bivše zatvorenike srpskog koncentracijskog logora Manjača

Objavljeno

-

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak u Uredu predsjednika izaslanstvo hrvatskih branitelja, zatvorenika logora “Manjača”, povodom 30. godišnjice početka okupacije Hrvatske Kostajnice.

Padom obrane Hrvatske Kostajnice, 13. rujna 1991. zarobljeni hrvatski branitelji odvedeni su u logor Manjača. Oni su ujedno prvi hrvatski zatočenici srpskih koncentracijskih logora, odvedeni u zatočeništvo izvan teritorija Republike Hrvatske.

Branitelji Hrvatske Kostajnice, tada pripadnici Zbora narodne garde, ispričali su predsjedniku Milanoviću što se događalo tijekom okupacije tog grada, te ga upoznali s teškim zatočeničkim danima u Manjači gdje su proveli 58 dana prije nego što su razmijenjeni.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem sudjelovali su hrvatski branitelji i bivši zatvorenici logora Manjača: Vlastimir Rac, Željko Barun, Dean Kosović, Marijan Sinanović i Nenad Marković.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari