Connect with us

Pregled

Milanović primio inicijatore i dobitnike priznanja u spomen na djecu poginulu u ratu

Objavljeno

-

Predsjednik Zoran Milanović razgovarao je u srijedu u Uredu predsjednika RH s članovima Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije i učenicima, dobitnicima priznanja „Imperial“ koje se dodjeljuje u spomen na djecu poginulu u Domovinskom ratu

Priznanje „Imperial“ spomen je na poginulu djecu, civilne žrtve Domovinskog rata koje su ustanovile njihove majke u suradnji s Denisom Pavelom, dobitnikom državne nagrade za promicanje prava djeteta.

Dodjela prvog priznanja „Imperial“ održano je na Svjetski dan djece 20. studenoga 2021. u Dubrovniku, a Udruga je najavila kako će se ubuduće dodjeljivati svake godine na taj dan. „Imperial“ je jedinstven način obilježavanja stradanja djece u Domovinskom ratu kojim poštujemo prošlost, ali gledamo u budućnost naše djece, objasnili su članovi Udruge i dodali kako žele da „Imperial“ bude simbol ne samo stradanja, već i ljubavi i pobjede.

Cilj je priznanja da se nagrade djeca za njihov rad i angažman, a ove godine priznanje su dobili učenik Osnovne škole Mokošica Josip Đurović, za volontiranje i sudjelovanje u humanitarnoj akciji Podijelimo radost Božića te promicanje ugleda škole i svoje zajednice; učenica Osnovne škole Montovijerna Bruna Stojanović, za promicanje ugleda škole i grada Dubrovnika te učenik Gimnazije Dubrovnik Filip Bašica, kao predsjednik Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske, za promicanje ugleda škole.

Predstavnici Udruge zahvalili su predsjedniku Milanoviću Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću na potpori koju je dao održavanju prve dodjele priznanja „Imperial“. Predsjednik Milanović potvrdio je kako će i ubuduće imati njegovu potporu, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

Uz učenike, dobitnike priznanja „Imperial“, na sastanku su bile predsjednica Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije Marija Lukšić i članica Udruge Ana Bokun te dobitnik nagrade Sabora RH za promicanje prava djeteta i dobitnik Velike nagrade Hrvatske sigurnosti 2021. godine, inicijator i idejni začetnik priznanja „Imperial“ Denis Pavela i ravnateljica Osnovne škole Montovjerna Dubrovnik Lucija Vujica.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari