Connect with us

Pregled

Milanović prošao pored crnogorske zastave, Đukanović ga vratio (VIDEO)

Published

on

Predsjednik RH Zoran Milanović, koji je u ponedjeljak doputovao u dvodnevnu službenu posjetu Crnoj Gori, tijekom svečanog dočeka na Cetinju “promašio” je crnogorsku zastavu.

Na svečanom dočeku, Milanović nije primijetio zastavu Crne Gore te je prošao pored nje. Đukanović ga je odmah uhvatio za ruku pa se Milanović vratio unazad da se zajedno poklone zastavi.

Sastankom s crnogorskim premijerom Duškom Markovićem te s predstavnicima hrvatskih tvrtki u Podgorici predsjednik Republike Zoran Milanović završio je u ponedjeljak prvi dan dvodnevnog posjeta Crnoj Gori kojoj je iskazao potporu na europskom putu.

Hrvatska i Crna Gora, susjedne i prijateljske zemlje i saveznice u NATO-u njeguju odlične međusobne odnose ne dopuštajući da neka otvorena pitanja prošlosti naruše duh suradnje i stabilnosti, navodi se u priopćenju iz ureda crnogorskog premijera u ponedjeljak navečer nakon sastanka u Podgorici.

„Počašćeni smo i činjenicom da ste odabrali Crnu Goru kao drugu državu u koju službeno dolazite kao predsjednik Hrvatske. To ne vidimo samo kao gestu prijateljstva već i kao poruku nastavka suštinske podrške našem europskom putu“, stoji u priopćenju ureda crnogorskog premijera.

Marković je zahvalio hrvatskim dužnosnicima i hrvatskom narodu na snažnoj i kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u integraciji u NATO i Europsku uniju.

Predsjednik Milanović se nešto ranije susreo s predstavnicima petnaestak hrvatskih tvrtki koje posluju u Crnoj Gori.

Predstavljajući gospodarstvenike, veleposlanik Veselko Grubišić, rekao je da su njihove tvrtke prošle godine uvezle iz Hrvatske u Crnu Goru robu vrijednu nešto preko milijardu i pol kuna, odnosno preko 200 milijuna eura.

Za utorak Milanović ima na dnevnom redu sastanak s predsjednikom crnogorske skupštine Ivanom Brajovićem te delegacijom Hrvata u Crnoj Gori. S crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, prisustvovat će tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići Katedralu i posjetiti Kotorsku biskupiju. (A.M/Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari