Connect with us

Hrvatska

Milanović: Prvi izbor bi trebali biti američki avioni

Objavljeno

-

Predsjednik RH Zoran Milanović rekao je kako su Hrvatskoj avioni zaista potrebni i da bi prilikom nabavke prvi izbor trebali biti upravo američki avioni.

– Ne moram donijeti odluku o tome. Znate da nikad ne bježim od odgovornosti. Da sam premijer vjerojatno bih bio na čelu Povjerenstva za nabavu borbenih zrakoplova. Da budemo načisto, predsjednika se pita za mišljenje. Ta će tema doći pred VNS i donijet će se odluka. A da dajem mišljenje o svojoj odluci – to je sukob interesa. To vrijedi i za neke ljude koji su u povjerenstvo imenovani odlukom Vlade, rekao je Milanović.

Dvojbenim smatra imenovanje u povjerenstvo ravnatelja SOA-e i voditelja Nacionalnog stožera Civilne zaštite. Dodao je kako Hrvatska ne smije biti ‘slučajna država’. Naglasio je kako je ta njegova izjava više puta zloupotrebljavana i da su avioni Hrvatskoj zaista potrebni.

Rekao je kako bi prvi izbor trebali biti američki avioni, navodi HRT.

– Načelno, obzirom da se ne radi o gumenim bombonima nego o jako skupim sustavima – prvi bi izbor trebali biti američki avioni. To potpuno otvoreno govorim. Za to je niz razloga – darovali su nam puno opreme, daruju to i dalje. Ja to mogu javno reći jer ne sudjelujem u nabavi, zaključio je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari