Connect with us

Reagiranja

Milanović: Sam samcat se mlatim s udbaško-hadezeovskim polusvijetom

Objavljeno

-

Predsjednik Zoran Milanović reagirao je u nedjelju na tvrdnje političkog analitičara Žarka Puhovskog da je preuzeo staljinistički model rekavši da se “u današnjoj Hrvatskoj on, hrvatski Staljin, sam samcat mlati s udbaško-hadezeovskim polusvijetom”:

Puhovski me uspoređuje sa Staljinom. Kasno ostvareni profa i ‘filozof’ sravnjuje me s tipom koji je na raspolaganju imao fanatično odan policijsko-represivni aparat i rigidnu komunističku partiju, u jednoj poludivljoj i pretežno zaostaloj državi, u kojoj je najgore nasilje kroz cijelu povijest bilo ‘de rigueur’. U državi s jednim novinama, jednim radiom i bez televizije.

U današnjoj se Hrvatskoj ja, hrvatski Staljin, sam samcat mlatim s udbaško-hadezeovskim polusvijetom i njihovim bezbrojnim platformama. Bez ikakvog ‘aparata’ na mojoj strani. Tek čvrsta ljevica i oko sokolovo.

Pet puta dnevno moram reagirati ne bih li razgonio rojeve štetočina, koji neometano i bez ikakvih posljedica – lažu. Većina za novac. Novac vlasti. Vlasti poput one za čiji račun je

Puhovski prije pedeset godina huljski otkucavao i pred staljinističkim partijskim sudom zakucavao benigne hrvatske sveučilištarce, svoje vršnjake. To je bio integrirani državno-partijsko-policijski staljinizam a la SR Hrvatska, a razni puhovi i Puhovski njegovi prljavi egzekutori. I profiteri. Puhovski – blažene one oči koje ga nisu ugledale.

A sto se tiče brige te dvojice udbaških drukera (drugi je osječki Superhik) za moje psihičko stanje, mogu im prigodno odgovoriti:

Pa kakva je to bolest, Superhiče? Ja sebe ne mogu da vidim sa strane. A nije lijepo, Superhiče, da budem lud, a da to ne znam. Pedeset četiri godine živim normalno, a sad sam odjednom poludeo kad sam tebe i tvoje sreo.. napisao je Milanović.

Podsjetimo, – Meni se čini da je Milanović doista izgubio kontrolu nad sobom. Uz najbolju volju ne mogu konstruirati racionalni politički motiv za njegovo ponašanje. Ispada da je to serija političkih obračuna po obrascu eci peci pec pa na koga padne, uz uvjet da se radi o ljudima koji nisu uz njega. Ispada da prezire građane države kojoj je predsjednik, i to one koji su protiv njega i one koji su za njega glasali. Obračunava se ne samo s Plenkovićem, Pupovcem ili Jandrokovićem, nego i, primjerice s komunalnim radnicima u Šibeniku. Ili sa ženskim dijelom pučanstva.

Pokazao je, u najblažoj varijanti, odsutnost empatije za ugroženi dio populacije, a to su žene u ovom pogledu. I Pupovac je u pravu, pokazao je malo empatije za najugroženiju skupinu, a to su Romkinje i Romi. On je protiv onih koji su protiv njega, to je Staljinov model: oni koji su protiv nas, a i oni koji nisu za nas, zajedno su naši neprijatelji – kazao je Puhovski za 24sata.hr.

– On se kao pravnik doveo u neugodnu situaciju i zbog odluke Ustavnog suda i zbog toga što je velika većina pravnika i pravnica jasno otklonila mogućnost da predsjednik svojevoljno odlučuje koji će zakon priznavati, a koji neće. Na njegovoj strani su, na najnižoj razini, navijači i navijačice iz SDP-a, od Mirele Ahmetović od koje se nije moglo više očekivati, do Peđe Grbina koji je znao razumno pravnički argumentirati, a sad se svakodnevno sramoti pod pritiskom Milanovićevog autoriteta. To što on radi je zloćudno djelovanje, prije svega zato što opterećuje javnost besmislenim, nevažnim temama u situaciji ozbiljne krize, a drugo što to čini na način primitiviziranja komunikacije koja ponajprije dovodi do potpunog zaborava argumentacije – izjavio je Puhovski.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari