Connect with us

Vijesti

Milanović s predstavnicima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih

Published

on

Foto: Hina

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak, u povodu Međunarodnog dana nestalih osoba i Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskome ratu, izaslanstvo Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja koji su ga izvijestili o svojim aktivnostima.

Predstavnici Saveza udruga informirali su predsjednika Milanovića o svojim dosadašnjim aktivnostima u traženju istine o nestalim i zatočenim hrvatskim braniteljima i civilima, a kao najveći problem u otkrivanju istine istaknuli su nedostatak informacija i podataka, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Izaslanstvo Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih ponovilo je kako nisu zadovoljni dosadašnjom suradnjom s institucijama Republike Srbije te su zatražili pomoć Predsjednika Republike kako bi se to promijenilo.

Republika Hrvatska se 2002. godine pridružila zemljama koje 30. kolovoza obilježavaju Međunarodni dan nestalih osoba, a u Hrvatskoj od ove godine obilježava se i spomendan – Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu, u znak sjećanja na sve one koji su nestali u ratnim okolnostima, čiji je nestanak posljedica zločina protiv čovječnosti i drugih grubih kršenja ljudskih prava. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari