Connect with us

Događaji

Milanović se ispred šatora u Savskoj rukovao s braniteljima

Objavljeno

-

U 10 sati je počeo radni sastanak predstavnika Vlade i braniteljskih udruga u prostorijama Ministarstva branitelja u Savskoj 66.

[ad id=”68099″]
10:30 Prije nego što je ušao u zgradu ministarstva premijer se poklonio pred slikom Nevenke Topalušić, ratne veteranke koja je preminula u prvim danima prosvjeda. Nitko od članova Vlade i branitelja nije bio raspoložen za izjave prije sastanka koji bi, prema najavama, trebao potrajati oko 2 sata.
 
10:29 Sastanak premijera s braniteljima započeo je nešto iza 10 sati. Iako je najavljeno više od 50 sudionika u zgradu Ministarstva ušlo je tridesetak predstavnika braniteljskih udruga. Ministar Ante Kotromanović u zgradu je ušao na stražnji ulaz, dok je premijer Milanović ušao na prednji ulaz te kratko pozdravio branitelje u šatoru. Jedan od njih odbio mu je pružiti ruku.

Ovaj sastanak bit će u bitno proširenom formatu, za razliku od prošlog na kojem su bili samo premijer Zoran Milanović, ministar obrane Ante Kotromanović, ministar branitelja Predrag Matić te predstavnici branitelja Josip Klemm, Đuro Glogoški, Dražimir Jukić i Tihomir Trešćec, danas se očekuje još i 50 predstavnika raznih braniteljskih udruga, prenosi Vecernji.hr

d357df585c6a7090dc49749f94f6e922Premijer Milanović došao je pred Ministarstvo u Savskoj nešto prije 10 sati, zastao je ispred šatora i rukovao se s nekoliko branitelja.

Jedan od branitelja koji je Milanoviću stisnuo ruku je i Ivan Betlehem koji je u rat otišao kao dragovoljac HOS-a.

– Dao sam mu ruku zato što je hrvatski premijer. Mislim da je došao k sebi, da je počeo razmišljati i uvažavati stavove hrvatskih branitelja. Neki stavovi su već dogovoreni, a pitali smo ga i hoće li se danas sve riješiti. Rekao je (Milanović, op.a) ne danas, ali u skorije vrijeme neki stavovi bit će dogovoreni. Na prvom sastanku u Vladi s braniteljima bilo je vidljivo da je puno toga bilo sakriveno od njega, da mu ministar Matić nije sve prenosio, a vidio sam da mu je lice par puta zatreperilo i da nije bio spreman dati odgovor, a hrvatski premijer mora biti spreman dati odgovor hrvatskim braniteljima jer mi smo za svoju domovinu dali sve, dali smo svoje živote, svoje roditelje, prijatelje, koji nisu mogli uzeti puške u ruke – rekao je Ivan Betlehem koji se novinarima predstavio kao dragovoljac HOS-a iz Koprivničko-križevačke županije.

Jedan od branitelja nije želio stisnuti Milanovićevu pruženu ruku, ali  je Betlehem to prokomentirao riječima da uvijek ima onih koji su i za i protiv.

Nakon što se rukovao s nekoliko branitelja premijer Zoran Milanović je zastao ispred slike hrvatske dragovoljke Nevenke Topalušić koja je preminula u listopadu prošle godine tijekom prosvjeda u Savskoj 66. Nakon što se poklonio preminuloj Topalušić premijer Milanović ušao je u zgradu Ministarstva branitelja i otišao na sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari