Connect with us

Politika

Milanović: Službe su trebale reagirati ranije na slučajeve trovanja

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Republike Zoran Milanović ocijenio je u petak kako su službe malo zakasnile s reakcijom na slučajeve trovanja gaziranim pićem te su trebale reagirati dan-dva ranije i odagnati strahove koji su se uvukli među ljude.

“Trebalo je na to reagirati možda dan, dva ranije. Pa i odagnati tlapnje i slutnje i nespokoj koji su se uvukli među ljude, ali izgleda da nije ništa gore od onoga što smo vidjeli prvog dana”, kazao je Milanović u izjavi novinarima nakon svečane sjednice Gradskog vijeća u povodu Dana grada Dugog Sela.

Iako smatra da je država po tom pitanju zakasnila i zakazala, smatra da lažne vijesti, “ako su lažne”, nije mogla spriječiti jer se protiv toga ne može efikasno boriti.

“To država ne može”, ustvrdio je, dodavši da je rat protiv interneta uzaludan.

Na upit treba li to (širenje lažnih vijesti) oštro kažnjavati uzvratio je protupitanjem: “Kako?” “Uvijek je to samo korak prema policijskoj državi i teroru”, rekao je.

Sugerirao je svima da kada im se donose u lokalima piće da ga otvore pred njima.

Kod Obuljen-Koržinek postoji jedna razina političke odgovornosti

Vezano za to što je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek osobnom odlukom i bez javnog natječaja isplatila 19,1 milijuna kuna s PDV-om Geodetskom fakultetu za dubinsko snimanje zgrada nakon potresa, Milanović je rekao da je to neobjašnjivo olako učinjeno iako to ne znači da je imala kriminalne namjere.

“To je kaos, to je delta Nila. Ali ne znači da je ona imala kriminalne namjere. To je neobjašnjivo olako napravljeno”, rekao je.

“Sustav u kojemu nekome moraš hitno dodijeliti sredstva, to razumijem, to je ok. Postoje situacije u kojima se ne može čekati. Pitanje je li ovo jedna od takvih situacija. I to treba dokazati”, kazao je.

I da se radilo o puno manjem iznosu novca bilo bi sumnjivo “jer uvijek se postavlja pitanje tko je od toga imao korist”. To uvijek treba biti strogo nadzirano, što je u ovom slučaju propušteno, ustvrdio je  dodavši kako za to postoji politička odgovornost.

Milanović smatra i da je premijer Andrej Plenković trebao primiti roditelje Bad Blue Boysa koji se već tri mjeseca nalaze u grčkim zatvorima nakon nereda u Ateni, a koji su jučer održali prosvjed kritizirajući premijera.

“To je minimum što može napraviti. A s obzirom da ima tako veliki utjecaj u Bruxellesu, onda bi mogao srediti neke veze. Bilo bi interesantno znači što to znači – veliki utjecaj u Bruxellesu. Ja ne znam što to znači. Je li to legalan utjecaj, ako je ilegalno, onda je privatno. A ako ga ima neka pomogne ljudima, Hrvatima u BiH, neka promijeni izborni zakon, to mi smrtnici ne možemo”, rekao je. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas