Connect with us

Hrvatska

Milanović: Što je Plenkovićeva i Pupovčeva policija radila u Borovu?

Objavljeno

on

Predsjednik Zoran Milanović osudio je i sramotnim nazvao poticanje na nasilje uz gnjusan govor mržnje protiv sugrađana Srba u nedjelju u Borovu te upitao što je tamo radila policija, koju je nazvao Plenkovićevom i Pupovčevom, ako nije preventivno štitila red i zakon.

“Grupa muškaraca danas je u Borovu poticala na nasilje koristeći gnjusan govor mržnje protiv naših sugrađana Srba. To je sramota i za svaku osudu. Ali vidio sam da im je tamo, mirnim auto-mimohodom asistirala i policija, policija kojom upravljaju skupa Plenković i Pupovac. Što je tamo radila policija, ako nije PREVENTIVNO štitila red i zakon?”, napisao je predsjednik Republike u objavi na Facebooku.

Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija u Borovu nije radila svoj posao danas, dodao je Milanović.

“Kao što ga nije radila kada je s groblja u Borovu trebalo maknuti mauzolej neplivaču Šoškočaninu. Da, meni smeta, kao što bi mi smetao spomenik Maksu Luburiću. A nekome odgovora da taj spomenik bude tamo i provocira. I da se ništa ne čini”, poručio je predsjednik.

Jutros je u Borovu, nakon što su položili vijence na memorijalnom spomeniku 12 redarstvenika, 20-ak mladića krenulo u koloni kroz mjesto te su izvikivali neprimjerene poruke među kojima i ‘Ubij Srbina’, a cijeli je incident objavljen na facebook stranici općine. (Hina)

2. svibnja 1991. – Nezapamćeni zločin u Borovu Selu

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari