Connect with us

Vijesti

Milanović: Treba učiniti sve kako bi škole ostale otvorena mjesta za učenje i odrastanje

Objavljeno

on

Povodom početka nove školske godine roditeljima, nastavnicima i učenicima obratio se Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović:

Poštovani roditelji, nastavnice i nastavnici, drage učenice i učenici, svi vi kojima danas počinje nova školska godina. Vjerujem da ste zadovoljni što ste od prvog dana škole u svojim učionicama jer školske klupe ništa ne može zamijeniti.

Čvrsto sam uvjeren kako se nastava treba održavati u učionicama jer školsko okruženje, koje uključuje neposrednu komunikaciju nastavnika s učenicima i međusobno druženje učenika, itekako je važno ne samo za kvalitetno učenje i obrazovanje djece već i za njihovo mentalno zdravlje.

Pozivam sve koji sudjeluju u obrazovnom procesu na odgovorno ponašanje i ulaganje maksimalnog napora kako bi cijela ova školska godina protekla što normalnije, u školskim učionicama.

Treba učiniti sve kako bi škole ostale otvorena mjesta za učenje i odrastanje. Ako je potrebno, pojačajte psihosocijalnu podršku učenicima da se svi što prije vrate uobičajenom školskom radu i životu, a posebnu brigu posvetite djeci čije su škole stradale u potresu.

Institucije nadležne za obrazovanje neka pokažu dodatno razumijevanje za zaposlene u školama zbog veće zahtjevnosti njihovog posla kao posljedice pandemije. Želim vam da se nikada više ne ponovi zatvaranje učionica za učenike i nastavnike. Sretno, napisao je Milanović.

Počinje škola, među gotovo 460 tisuća učenika je i oko 37 tisuća prvašića

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR