Connect with us

BiH

Milanović u BiH poručio Hrvatima: Ostajte ovdje!

Objavljeno

-

Premijer je jučer sunarodnjacima u BiH plagirao naslov pjesme znamenitog mostarskog pjesnika Alekse Šantića, s porukom ‘Ostajte ovdje’. U predblagdansko vrijeme, kada mu na domaćem planu malo što ide od ruke, Zoran Milanović obišao je Hrvate i ‘darivao’ objekte čiju je gradnju financirala hrvatska Vlada.

„Bosna i Hercegovina je za sve vas Hrvate, koji ste ostali, sadašnji dom i zato ostajte ovdje. Ali je sve na kraju vaš izbor“, ocijenio je hrvatski premijer.

A financirala je nekoliko važnih projekata. Jedan od najvažnijih je studentski dom u Sarajevu na kojemu vrijedno godinama radi don Anto Jelić. Umjesto ‘strateškog’ strančarenja, koje je godinama bila temeljna odrednica politike vodećih stranaka u Hrvatskoj prema Hrvatima u BiH, ova je vlada nastavila raditi na projektima koji pomažu opstanku sunarodnjaka, a time i prvog susjeda. Ulaganje u obrazovanje je najbolji put za oporavak, kako Hrvata u BiH, tako i RH kojoj je ova država godinama najvažniji ekonomski partner, ali i demografski bazen.

Ali, da bi ostali u BiH, Hrvati još važnijim smatraju lobističku potporu Zagreba u Bruxellesu kako bi ostvarili institucionalnu ravnopravnost koju danas nemaju. Tek kada je ostvare, realno je da ih više studira u Sarajevu, a ne Zagrebu, što je sada slučaj.

VL/kamenjar

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari