Pratite nas

Milanović: Vlada smo koja, kao vlada, nije pogođena aferama

Objavljeno

na

U prvoj emisiji političkog talk-showa “Javna stvar” gostovao je premijer Zoran Milanović. Govoreći o aferama vezanim uz Marinu Lovrić Merzel i Željka Sabu, istaknuo je kako do sjednice predsjedništva stranke, koja će se održati u srijedu, neće povlačiti nikakve poteze.

Sabi još jednom ukinut imunitet

U slučaju Merzel to je u okviru lokalne zajednice. Na teret joj se stavlja krađa od 5 milijuna kuna i ako to bude istina, bit će joj žao što je ikada ušla u stranku, rekao je Milanović. Ako je itko mislio da ću podleći histeriji koju kreiraju mediji, grdno se prevario, dodao je. U ovom trenutku ja ne znam istinu, naglasio je.

Upitan za mjesto Tonina Picule na listi za europske izbore, Milanović je odgovorio da je on treći na SDP-ovoj listi i kako će je predvoditi Neven MimicaKao što sam prošle godine za prvog na listi stavio Piculu, tako sam i ove godine stavio Mimicu i u tome ne vidim ništa sporno. Prošle godine nismo dobili izbore, nismo bili prvi. To je rezultat rada svih nas, rekao je Milanović.

Bruxelles je demantirao da je odbio naš prijedlog ušteda u državnom proračunu, ustvrdio je Milanović. Rekao je da se o tome vode razgovori i trajat će najmanje tri godine. To su prilično naporni razgovori, dodao je.

Prethodnici su nas doveli u situaciju u kojoj se nalazimo, a nismo dovljno brzi u provođenju reformi, rekao je premijer. Naglasio je kako se mirovine nisu dirale i neće se dirati. U ovom trenutku nema planova za rezanje primanja u državnom i javnom sektoru.

U Hrvatskoj je ubijena proizvodnja i činimo sve da se to promijeni. Strojarstvo, brodogradnja, inženjerstvo – tu smo jaki i tu se moramo prodati, naglasio je Milanović.

S HDZ-om ne vidi prostora za suradnju. Postao je jedna zatucana stranka koju i europski pučani upozoravaju na neke postupke, rekao je Milanović te dodao da bi mogao surađivati sa svima s lijevog centra. Upitan o referendumu Stožera, odgovorio je kako je on protuustavan jer je to referendum protiv manjinaUstavni sud će dobiti te činjenice na stol i na temelju toga će donijeti odluku, istaknuo je.

Osvrnuo se i na rezultate istraživanja javnog mišljenja prema kojima je više od 30 posto ispitanih građana za prijevremene izbore. Mi smo vlada koja mora odraditi cijeli mandat, vlada smo koja, kao vlada, nije pogođena aferama. Pravac nam je pošten, odgovoran prema građanima. U ovom trenutku imamo snažnu saborsku većinu i tko je želi rušiti, neka izvoli, naglasio je Milanović.

Na pitanje koliko će trajati tripartitni pregovori o Zakonu o radu, odgovorio je da će trajati onoliko dugo dok oni koji žele samo sukob ne ostanu izolirani. Uvijek sam na strani slabijih – u ovom slučaju sindikata. Želimo raditi na smanjenju broja nezaposlenih i mjere koje želimo provesti idu samo u tom smjeru, naglasio je premijer.

Video: Cijela Emisija: HRT

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari