Pratite nas

Milanović: Vlada smo koja, kao vlada, nije pogođena aferama

Objavljeno

na

U prvoj emisiji političkog talk-showa “Javna stvar” gostovao je premijer Zoran Milanović. Govoreći o aferama vezanim uz Marinu Lovrić Merzel i Željka Sabu, istaknuo je kako do sjednice predsjedništva stranke, koja će se održati u srijedu, neće povlačiti nikakve poteze.

Sabi još jednom ukinut imunitet

U slučaju Merzel to je u okviru lokalne zajednice. Na teret joj se stavlja krađa od 5 milijuna kuna i ako to bude istina, bit će joj žao što je ikada ušla u stranku, rekao je Milanović. Ako je itko mislio da ću podleći histeriji koju kreiraju mediji, grdno se prevario, dodao je. U ovom trenutku ja ne znam istinu, naglasio je.

Upitan za mjesto Tonina Picule na listi za europske izbore, Milanović je odgovorio da je on treći na SDP-ovoj listi i kako će je predvoditi Neven MimicaKao što sam prošle godine za prvog na listi stavio Piculu, tako sam i ove godine stavio Mimicu i u tome ne vidim ništa sporno. Prošle godine nismo dobili izbore, nismo bili prvi. To je rezultat rada svih nas, rekao je Milanović.

Bruxelles je demantirao da je odbio naš prijedlog ušteda u državnom proračunu, ustvrdio je Milanović. Rekao je da se o tome vode razgovori i trajat će najmanje tri godine. To su prilično naporni razgovori, dodao je.

Prethodnici su nas doveli u situaciju u kojoj se nalazimo, a nismo dovljno brzi u provođenju reformi, rekao je premijer. Naglasio je kako se mirovine nisu dirale i neće se dirati. U ovom trenutku nema planova za rezanje primanja u državnom i javnom sektoru.

U Hrvatskoj je ubijena proizvodnja i činimo sve da se to promijeni. Strojarstvo, brodogradnja, inženjerstvo – tu smo jaki i tu se moramo prodati, naglasio je Milanović.

S HDZ-om ne vidi prostora za suradnju. Postao je jedna zatucana stranka koju i europski pučani upozoravaju na neke postupke, rekao je Milanović te dodao da bi mogao surađivati sa svima s lijevog centra. Upitan o referendumu Stožera, odgovorio je kako je on protuustavan jer je to referendum protiv manjinaUstavni sud će dobiti te činjenice na stol i na temelju toga će donijeti odluku, istaknuo je.

Osvrnuo se i na rezultate istraživanja javnog mišljenja prema kojima je više od 30 posto ispitanih građana za prijevremene izbore. Mi smo vlada koja mora odraditi cijeli mandat, vlada smo koja, kao vlada, nije pogođena aferama. Pravac nam je pošten, odgovoran prema građanima. U ovom trenutku imamo snažnu saborsku većinu i tko je želi rušiti, neka izvoli, naglasio je Milanović.

Na pitanje koliko će trajati tripartitni pregovori o Zakonu o radu, odgovorio je da će trajati onoliko dugo dok oni koji žele samo sukob ne ostanu izolirani. Uvijek sam na strani slabijih – u ovom slučaju sindikata. Želimo raditi na smanjenju broja nezaposlenih i mjere koje želimo provesti idu samo u tom smjeru, naglasio je premijer.

Video: Cijela Emisija: HRT

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Predrag Peđa Mišić: Što u biti znači biti dosljedan, što su uopće ideali?

Objavljeno

na

Objavio

FENIX

Što u biti znači biti dosljedan, što su uopće ideali.
Te 91′ bilo je nekako najlakše, koliko god to zvučalo čudno.
Imao si neprijatelja, znao si cilj, svrhu, sad je to sve upitno.

Ako mi danas raspravljamo o domovinskom ratu, o HOS-u, jesmo li ili nismo za “Dom spremni” čemu onda sve.
Sve se svelo na neke domjenke, lampaše, svijeće, vijence.
Imali i jedan političar jasan stav oko svega gore nabrojanog.

Iskreno, ne zamjerajući, mislim da niti ili mali broj od njih nije bio na prvoj crti, osjetio miris krvi, raskomadana ljudska tjela.
Oni me i ne čude, čudi me da roditelji, braća, sestre, djeca još uvijek takve podržavaju, daju im glas, pravdaju ih.
Neću tupit, pitam se što ja tu radim,

Moji stavovi su jasni i javni, nikad se nisam krio iza nikoga. Bio sam za Škoru, drugi krug za Kolindu, to su moji stavovi, ja nisam podložan tuđim. NE HVATAJTE ME NA EMOCIJE, NE DAM VIŠE

Mnogi su mi pisali, javno izgovorili, oni te samo iskorištavaju, kad im ne bude trebalo otpisat će te.
Analizirajući sve do sada, shvatio sam, ja zbog svojih poginulih prijatelja neću odustati.
Jesu li to ideali ili ne, ne znam.

Znam
HOS da
ZDS da
NESTALI da
SRBIJA NE

Jesam li u krivu to će narod reći. Putujem diljem lijepe naše, vlakovima, autobusima, bez putnih naloga o svom trošku uz pomoć dobrih ljudi.
Ja ću sebi dati za pravo mali odmor i razmisliti hoću li dalje ili ne.

Nisam se umorio ali ako nešto ne ide onda ne ide
Kasno je da se mijenjam
HVALA VAM

Predrag Peđa Mišić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Mitropolit SPC Amfilohije odbacio poziv vlasti Crne Gore za dijalog

Objavljeno

na

Objavio

SPC se protivi crnogorskom zakonu o pravu vlasništva nad vjerskim objektima izgrađenim u Crnoj Gori do 1918. godine.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odbacio je poziv vlasti Crne Gore za dijalog o provedbi zakona o slobodi vjeroispovijedi u toj zemlji.

Srpska pravoslavna crkva može voditi dijalog s državom samo ako se povuče ovaj zakon, kazao je mitropolit Amfilohije u Podgorici, nakon protestne šetnje.

Ponovio je da je za crkvu taj zakon bezakonje i pokušaj otimanja svetinja te pozvao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da posluša, kako je rekao, glas naroda.

Crnogorski predsjednik ponovio je kako povlačenje zakona nije opcija o kojoj se može razgovarati.

“Da smo smatrali da taj zakon treba biti povučen, sigurno ga ne bismo donosili. Sve argumente koje smo čuli protiv tog zakona, čuli smo u prethodne četiri godine”, izjavio je Đukanović.

Mitropolit Mihailo: Srbija i SPC nikada se nisu pomirili s tim da je Crna Gora postala nezavisna država

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari