Pratite nas

Događaji

Milanović: “Vojsku ne želim prljati dnevnom politikom”

Objavljeno

na

Branitelji koji više od 220 dana prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Savskoj 66, danas su prosvjed proširili i na Markov trg gdje čekaju da ih primi premijer Zoran Milanović . Najavili su kako će na Trgu ostati dok god se to ne dogodi. Njihov prosvjed komentirao je ministar bez branitelja Predrag Matić.

[ad id=”68099″]

Premijer Zoran Milanović je pak s proslave dana Oružanih snaga RH rekao je da vojsku ne želi prljati dnevnom politikom, javlja N1 televizija

Ministar bez branitelja Predrag Matić također se osvrnuo na prosvjed.

 – Sad će vam doći premijer, pitajte ga hoće li ih primiti, kazao je Matić te dodao da branitelji iz Savske ne žele razgovarati sa svojim ministrom. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ne želi da državni vrh zajedno polaže vijence pa je trubač jutros skoro pao u nesvijest – kazao je Matić.

9706e685f3e19e73b87ab158ab351d67

Branitelji su u 14 sati, s druge strane Markova trga, imali dogovoren razgovor s klubovima HDZ-a i HDSSB-a, koji su im dali potporu oko ustavnog braniteljskog zakona, no sastanak su otkazali jer kako kažu “čekaju razgovor s premijerom”.

Kad branitelji nisu otišli k njima u Sabor, HDSSB-ovi Josip Salapić i Krešimir Bubalo spustili su se na Markov trg i popričali s prosvjednicima.

– Najmanje što premijer može napraviti jest otvoriti vrata braniteljima i porazgovarati s njima. Ne treba stvarati tenzije, ovo je revolt branitelja koje se već mjesecima ignorira – komentirao je HDSSB-ov Josip Salapić.


‘Sedam mjeseci kampiraju, a nisu došli razgovarati sa svojim ministrom’

MATIĆ ‘Sedam mjeseci kampiraju, a nisu došli razgovarati sa svojim ministrom’

Branitelji su održali izvanrednu konferenciju za novinare na Markovu trgu gdje su još jednom ponovili da ne odustaju od prosvjeda u Savskoj, šator i dalje ostaje tamo, a pred Vladom ne prosvjeduju već “čekaju razgovor s premijerom“. Đuro Glogoški ponovio je da su došli prvo dati podršku prosvjedu radnika Imunološkog zavoda.

– Očekivali smo da će Vlada donijeti odluku da Imunološki zavod daju onome tko je zainteresiran za njegovu kupnju, razočarani smo jer nitko iz Vlade nije izišao da razgovara s tim ljudima. Oni su se ponovno vratili na svoja radna mjesta, ponovno su se vratili u ono što doživljavaju sve ove dane – kazao je Glogoški te dodao da žive jednako kao i branitelji koji prosvjeduju već 221 dan.

– Očekujemo da će nas primiti predsjednik Vlade, pokušavamo cijelo vrijeme razgovarati s njime, ali ignorira sve naše zahtjeve, a mi smo sad pred vratima Vlade i očekujemo da nas primi s obzirom na to da je Dan oružanih snaga RH i Dan kopnene vojske – dodao je Glogoški. Kako su branitelji začetnici stvaranja oružanih snaga, očekuju da će Milanović imati razumijevanja za njih i primiti ih u Vladu.

– Mi ćemo ostati ovdje dok nas ne primi, znamo da je bio na putu, da je sada umoran, da je bio u Lisinskom, da ima svojih obaveza, ali očekujemo barem kad se odmori da nas primi. Mi ćemo čekati koliko treba. Ovdje smo najbliže, do sada smo bili malo udaljeni jer smo bili u Savskoj pa je možda pretpostavio da je problem doći, ali  sada smo pred vratima zgrade Vlade pa očekujemo njegovo razumijevanje – objasnio je Glogoški te dodao da su spremni i noćiti na Markovu trgu ako bude potrebno. S predsjednikom Vlade, kaže, žele razgovarati o svojim zahtjevima, istima onima koje imaju od početka prosvjeda.

Skup nisu prijavili jer, kaže, ne prosvjeduju nego čekaju razgovor. Nisu, dodaje, iskoristili prosvjed Imunološkog zavoda, jer hrvatski branitelji ne iskorištavaju nikoga i daju svoj doprinos u razvoju domovine.

– Među ovim ljudima ima onih koji su bili u logoru. Što za njih znači ova ograda koja nas okružuje, treba pitati njih – naglasio je Glogoški te dodao da ima informacije da su iz svih krajeva Hrvatske branitelji krenuli prema Zagrebu. Na pitanje hoće li postaviti šator, rekao je da su došli razgovarati, a ne postavljati šator.

– Ovdje postoji blokada medija i blokada signala i sigurno netko utječe na to, a tko je, to ćemo saznati – zaključio je Glogoški.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Vukovar – Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u Vukovaru će se u 14 sati održati prosvjedni skup zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju počinitelja ratnih zločina.

Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske.

Gradonačelnik je pozvao na miran prosvjed bez političkih poruka mržnje i nesnošljivosti.

Policija i organizatori smatraju da će sve proteći mirno jer je cilj poslati jasnu poruku institucijiama da nakon 27 godina počnu raditi svoj posao i počnu kažnjavati ratne zločine.

Ističu da ukoliko se institucije ponovno ogluše na zahtjeve Vukovaraca da ovo nije kraj već novi početak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

U Osijeku održana premijera dokumentarnog filma ‘Štafeta smrti’

Objavljeno

na

Objavio

U Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku jučer je upriličeno premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti” u organizaciji Odbora za branitelje HDZ Osijek uz suradnju s Zajednicom udruga HVIDRA OBŽ.

Predsjednik Odbora za branitelje HDZ Osijek Dalibor Križanović zahvalio se mnoštvu nazočnih HRVI, dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata srednjoškolaca i zainteresiranih građana. Zajedništvo je naša snaga ustvrdio je Dalibor i posebno se zahvalio samim sudionicima prikazanog događaja Ivici Jurčanu i Đuri Kovačeviću, koji su teško ranjeni ostali u minskom polju 12 odnosno 9 dana.

Autorica filma Nada Prkačin pozvala je nazočne hrvatske branitelje da se uključuju u svjedočenju istine o Domovinskom ratu svojim vlastitim svjedočenjima jer će istina postati pisani trag ljudi koji nisu bili sudionici Domovinskog rata.

Damir Radnić je predstavio istinske heroje Domovinskog rata Ivicu Jurčana i Đuru Kovačevića jedine živuće sudionike štafete smrti. Iako teško ranjeni hodajući sa protezama Ivica i Đuro nisu izgubili vjeru u Domovinu i dalje vjerujući u vrijednosti ranih devedesetih.

Premijeri su bili nazočni i izaslanici župana i gradonačelnika Antun Blažević i Darko Nađ, velika dvorana Nadbiskupskog vikarijata bila je popunjena, dok je sam dokumentarni film izazvao duboke emocije gledatelja.

U predvorju Vikarijata održana je izložba fotografija maloljetnih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari