Pratite nas

Nebuloze

VIDEO: Milanovićeva supruga: Ako vam je crni kruh skup, režite ga na tanje šnite Pi

Objavljeno

na

Gđa Sanja Musić Milanović jutros je s Hrvatskog radija i televizije savjetovala građanima da crni kruh režu na tanje kriške da im duže traje – poput novovjeke Marije Antoanete

Premijerova supruga trebala bi se suzdržavati od javnih nastupa, pogotovo nakon njenih savjeta jutros u emisiji o zdravlju i zdravom životu, koja je snimana u studiju Hrvatskog radija i prenošena na Četvrtom programu HRT-a. Voditelj emisije Mario Harapin rekao je da se ljudi žale da je zdravi crni kruh skuplji od bijelog. Gđa Milanović je sjedila do njega i odmah našla rješenje: jest, inicijalno je skuplji, ali ako se reže na tanje kriške, dulje će trajati i bit će zapravo jeftiniji od bijeloga, a i zdraviji je.

Gđa Musić Milanović ne može pojmiti da je u stvarnom svijetu logično da se ne samo skuplji crni nego i  jeftiniji bijeli kruh može rezati na tanje kriške, što čini dobar dio Hrvatske. Podcjenjivanje zdravog razuma podsjeća na bezbroj sličnih neprikladnih rečenica koje govore o socijalnoj neosjetljivosti, poput one što ju je gladnima navodno izrekla Marija Antoaneta.
Premijerova gospođa, gđa Sanja Musić Milanović, liječnica je dosad nepoznata široj javnosti pa nije primjereno da se baš sada pojavljuje u medijima, jer živi se teško, a premijer je uvijek najodgovorniji za takvo stanje. Njezini javni nastupi štete i njoj i premijeru.

Sa svog mjesta voditeljice Odjela za promicanje zdravlja, osnovanog u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, pojavila se jutros, umjesto da pošalje zamjenicu, osobno kao promotorica naljepnica na kojima piše „Živjeti zdravo“, koje će netko stavljati na prehrambene proizvode. Hoće li na crni kruh gospođa Milanović i osobno lijepiti etiketu „Rezati tanje“?

Ivan Starčević/vecernji.hr

SANJA MUSIĆ MILANOVIĆ, supruga premijera Zorana Milanovića i voditeljica Odjela za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, gostovala je u emisiji Hrvatskog radija na temu zdrave prehrane.

U emisiji “Izaberi zdravlje” Musić Milanović preporučila je građanima neke namirnice koje bi trebale biti sastavni dio njihove prehrane. Pa tako i crni kruh koji je, kako kaže, nešto skuplji od bijeloga. No, Musić Milanović ima rješenje i za taj problem.

“Kada se kaže da je crni kruh kojeg mi preporučujemo skuplji od bijelog, inicijalno jest skuplji, no crni kruh možete naprosto rezati na tanje šnite. To je jeftinije i zdravije, a kada je dehidriran, sutradan, još je kvalitetniji za jesti. Trebamo razbiti mit o tome da je pravilna prehrana skuplja, ona je jeftinija jer trebate pojesti manje hrane”, kazala je Musić Milanović.

Premijerova supruga tvrdi da je “pravilna prehrana siromašna prehrana”. Kaže da nije točno da je skupo pravilno se hraniti. “Pod pravilnom prehranom ne podrazumijevam odlazak u najskuplje dućane i kupnju najskupljih proizvoda, nego kupovinu onoga što je dostupno i najjeftinije. Srdela je jedna od najjeftinijih namirnica”, izjavila je Musić Milanović.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Izetbegović najavio tužbe protiv svih odgovornih aktera u Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Reuters

Interes Bosne i Hercegovine je da se Hrvatska pridržava međunarodnog prava i svojih obveza, a interesi Hrvatske i Srbije ne mogu biti nikakva osnova na kojoj će se temeljiti vanjska politika Bosne i Hercegovine, izjavio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ističući kako će on na tome dosljedno inzistirati, a očekuje kako će to činiti i svaki sljedeći bošnjački član državnog vrha:

“Nikada neću prihvatiti da Bosna i Hercegovina u svojim vanjskopolitičkim odlukama ‘prati’ stajališta Srbije ili Hrvatske ili bilo koje druge države po bilo kojem vanjskopolitičkom pitanju. BiH će svoju vanjsku politiku voditi samostalno i isključivo je bazirati na suverenim interesima i pravima BiH”, kazao je Izetbegović u intervjuu, kojega je u utorak objavio portal Klix, odgovarajući na pitanje o tome zbog čega je intervenirao kada je predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović nedavno prilikom posjeta Beogradu izjavio kako će BiH svoju politiku prema Kosovu usklađivati s onom koju vodi Srbija.

Istaknuo je kako je drugačiji način razmišljanja ujedno glavni razlog sukoba koje povremeno ima s hrvatskim i srpskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.

Izetbegović je ipak pojasnio kako se u BiH treba uzeti u obzir i to što o nekim pitanjima misle susjedi, no najbitnija su stajališta Europske unije koja BiH obvezuju sukladno Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Poručio je i kako je Hrvatska i Srbija “morati naučiti da odnose s BiH grade na međusobnom uvažavanju, poštivanju i reciprocitetu”.

“Desetljećima koristiti vodne resurse BiH besplatno, zadržavati ogromnu imovinu tvrtki iz BiH 22 godine nakon završetka rata, zatvarati pristup BiH otvorenom moru kršeći prava koja BiH ima prema UN Konvenciji o pravu mora, nijekati presude međunarodnog suda ustanovljenog odlukom Vijeća sigurnosti UN-a, primati u audijencije presuđene ratne zločince, očekivati da se vanjska politika BiH kreira u glavnim gradovima susjednih zemalja, daleko je to od istinskog uvažavanja i korektnih odnosa spram BiH”, kazao je Izetbegović.

Odgovarajući na pitanje o mogućim odštetnim zahtjevima logoraša iz BiH prema Hrvatskoj nakon presude Haaškog suda šestorici bivših političkih i vojnih vođa Herceg-Bosne, Izetbegović je ocijenio kako će “žrtve zločina koje su počinili sudionici udruženog zločinačkog pothvata imati priliku tužiti sve odgovorne aktere“, a država BiH u tome ih ima obvezu poduprijeti.

“S Hrvatskom ćemo o svemu otvoreno pričati, direktnije nego dosad. Uvjeren sam da na istini, ma kakva ona bila, možemo izgraditi iskrene i obostrano korisne odnose s Hrvatskom i Hrvatima općenito. Ali preduvjet za to je istinsko poštovanje BiH. Ne treba nama Hrvatska pomagati, kako kaže predsjednica Grabar-Kitarović, da se ’emancipiramo’”, kazao je Izetbegović.

Po njegovu sudu “dostatno će biti” da se hrvatski državni vrh “suoči s istinom o prošlosti, da Hrvatska izvrši povrat imovine tvrtki iz BiH koja je ostala na njenom teritoriju, da plati pravičnu naknadu BiH za korištenje naših vodnih resursa, da prizna pravo BiH na pristup otvorenom moru u skladu s UN-ovom Konvencijom o pravu mora”.

Na taj način, zaključuje Izetbegović, Hrvatska će emancipirati samu sebe umjesto da to nudi BiH.

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

SRAMOTNE SCENE: Slavio uz zastavu ‘Delije Knin’: Ovo je za srpsku Dalmaciju!

Objavljeno

na

Objavio

Crvena zvezda u četvrtak je u Beogradu svladala Koln i tako osigurala prolazak skupine u Europskoj ligi.

Zvezda je tako ostvarila najveći europski uspjeh u posljednjih 25 godina, a jedan od “junaka” bio je vratar Milan Borjan, piše Večernji list

Nažalost, Borjan je nakon utakmice pozirao sa zastavom na kojoj piše “Delije Kinin” i promovirao velikosrpstvo.

Kad sam došao u klub, rekao sam da sam iz Knina i da sam kao čovjek rođen u tom gradu ispunio san dolaskom u Crvenu zvezdu. To je dio mene! Znam tko sam i odakle dolazim! Knin je uvijek bio zvezdaški grad, a ova pobjeda nad Kolnom bio je za cijelu srpsku Dalmaciju. Vrlo dobro znam koliko ova pobjeda znači našem narodu – ispalio je Milan Borjan za Kurir

Otkrio je i otkud mu zastava na kojoj piše “Delije Knin”. – Tu sam zastavu dobio u Londonu nakon utakmice s Arsenalom. Od tada je nosim sa sobom, a suigrači je obožavaju. Ne možemo izgubiti kada je tu zastava “Delije Knin”.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari