Connect with us

Herceg Bosna

Milas: najvažnije osigurati ostanak mladih u središnjoj Bosni

Objavljeno

on

Državni tajnik za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas najavio je u četvrtak nastavak potpore projektima u Novom Travniku i središnjoj Bosni kako bi se osigurao opstanak tamošnjih Hrvata, a napose mladih ljudi.

“U suradnji s vlastima pokušat ćemo realizirati projekte. Sve što je prioritet mi ćemo prihvatiti i u skladu s mogućnostima Republike Hrvatske pokušati realizirati kako bi Novi Travnik bio ugodno mjesto za život”, rekao jer Milas nakon susreta s načelnikom Novog Travnika Stjepanom Dujom.

Pritom je državni tajnik istaknuo da je ključno zadržati mlade ljude na području Središnje Bosne.

“Fokus treba biti na mladima, kako bi shvatili da i ovdje ima života, da je i ovdje život dobar te pogodan za sve”, kazao je Milas u izjavi za medije.
Načelnik Novog Travnika istaknuo je kako je jedan od važnijih projekata za ovu općinu osposobljavanje poslovne zone, a jednim od glavnih problema ocijenio je upravo odlazak mladih ljudi u zapadnu Europu.

Po njegovim riječima Vlada Republikae Hrvatske je u posljednjih šest godina izdvojila oko pet milijuna kuna pomoći projektima u Novome Travniku.
Uz pomoć Vlade RH gradi se zgrada srednje škole i područna ambulanta, a tim novcem izgrađen je tamošnji dječji vrtić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari