Connect with us

Politika

Milat pozvao Milanovića da se povuče: SDP nije pobjednik, jeste li vi premijer

Objavljeno

-

Profesor Milat zamjerio je Milanoviću što nije napravio ništa za afirmaciju antifašizma; SDP je izgubio karakter lijeve stranke, a Milanović se predstavlja kao liberal i kalvinist.

[ad id=”93788″]

Predizborni unutarstranački skup SDP-a održan je sinoć s početkom u 19 sati u splitskom Gradskom kazalištu mladih, u sklopu dalmatinske mini-turneje. Uz predsjednika stranke Zorana Milanovića, prisutni su bili i bivši ministri Arsen Bauk, Siniša Hajdaš Dončić i Boris Lalovac, Branko Grčić, Vedran Mornar i Ranko Ostojić, te glavni tajnik stranke Igor Dragovan. Od splitskih SDP-ovaca odazvali su se Vinko Bajrović, te gradski vijećnici Slavica Bartulović, Milan Blaževski i Goran Sučić.

Skup je bio zatvoren za širu javnost, a bivši premijer nije bio raspoložen za davanje izjava. No, iz pouzdanih izvora Slobodna Dalmacija doznaje da se na gotovo dvosatnom događaju raspravljalo o programu stranke i opozicijskoj ulozi, novoj HDZ-ovoj vladi, kao i novim ministrima, napose Zlatku Hasanbegoviću.

Postavljana su i pitanja o problemima na koje bi članovi željeli staviti jači naglasak, poput ekonomske stabilnosti, zdravstva te građanskog odgoja i vjeronauka u školama.

Također, pokrenuta je i nešto žučnija rasprava kada je započeta tema daljnje afirmacije antifašizma, pa je došlo i do kritike da stranka zbog nekih kompromisa gubi svoje lijevo usmjerenje te poziva na odstupanje s dužnosti predsjednika stranke. Rasprava je naposljetku dovela do toga da predsjednik Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Splita, Josip Milat, napusti skup.

“Srami se, kako možeš, provokator”, napali su iz publike Milata. Jedan od sudionika mu je kasnije rekao i da je smrad.

“Zar je ovo socijaldemokratska partija u kojoj se može raspravljati bez posljedica?”, zapitao je profesor Milat.

Bijesne članove morali su primirivati Zoran Milanović i Ranko Ostojić.

Profesoru Milatu nije bilo jasno kako Milanović govori da je SDP pobjednik izbora. Gdje je Vlada, je li on premijer? Podsjetio je i na sve izbore koje je izgubio, kao i 20 mandata bez kojih je SDP ostao u Saboru. To se dogodilo, smatra Milat, jer je SDP izgubio karakter lijeve stranke, a Milanović se predstavlja kao liberal i kalvinist. Profesor Milat zamjerio je Milanoviću što nije napravio ništa za afirmaciju antifašizma.

Ostatak je, doznajemo, protekao u relativno dobrom raspoloženju, a Milanović je obećao u novoj ulozi oporbe dahtati za vratom HDZ-a za čitavo vrijeme mandata.

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar se pak očekivano nije pojavio na skupu. Još ranije je dao obrazloženje da ima “ima gradonačelničke obaveze u Zagrebu te da je bolje da predsjednik stranke sa svojim članovima razgovara bez njega”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas