Connect with us

Komentar

Milić o slučaju Rijeka i Obersnelu: Ovo je odraz loše situacije i nervoze u SDP-u u Rijeci

Objavljeno

-

Glasnogovornik Vlade Marko Milić gost je emisije N1 studio uživo.

S Markom Milićem urednica emisije Iva Puljić Šego razgovarala je o slučaju Rijeka i kafiću Tri majmuna iz kojega je, među ostalim, poručeno da HDZ-ovci nisu došli, a što je premijer jučer ljutito komentirao.

Upitan bi li premijer prihvatio poziv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na kavu u kafić Tri majmuna, Milić je rekao da je premijer jučer rekao svoj stav.

“Ovo nije sukob Vlade i jednog ugostitelja”, rekao je Milić.

“Mi nećemo nasjesti na te provokacije. Ovo je odraz loše situacije i nervoze u SDP-u u Rijeci”, rekao je Milić, poručivši da nije točno da predsjednik Vlade ulazi u svađu s građanima Rijeke i da ih zanemaruje.

To dovoljno govori o gospodinu Obersnelu. Ja sam od njega očekivao ispriku, rekao je Milić, dodavši da nije točno da Plenković stigmatizira Rijeku.

“Ako sada prešutimo i ovo toleriramo, može sutra doći netko i reći da ne može u njegov kafić ući netko druge nacionalnosti, druge boje kože, spolne orijentacije, vjerskog uvjerenja…”, rekao je Milić.

Pojednostavljuje se izjava Plenkovića, rekao je Milić, dodavši da se radi o situaciji na korak do fašizma. “Samo se probajte staviti u situaciju da se ovo dogodilo i da je prozvan bio netko iz SDP-a ili Armade ili gospodin Obersnel. Pa imali bismo revoluciju u Rijeci, potaknutu od SDP-a”, rekao je Milić.

Reakciju pravobraniteljice pozdravljaju, rekao je Milić, dodavši da su na reakcije institucija dugo i čekali.

Što se tiče lokalnih izbora, župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina, neće mirno spavati, poručio je glasnogovornik Vlade. “Idemo s jakim snagama”, rekao je Milić.

Govoreći o predsjedniku Republike Hrvatske, Zoranu Milanoviću, Milić je rekao da on i premijer imaju solidnu suradnju i da mu nije jasno zašto se našao na meti predsjednikovih izjava.

Upitan o Damiru Vanđeliću, koji je na čelu Fonda za obnovu Zagreba nakon potresa, Milić je rekao da su laži sve informacije koje su se pojavile u medijima da ga je HDZ odlučio ukloniti s tog mjesta nakon što je odustao od kandidature za gradonačelnika Zagreba. “On je propustio svoju šansu da bude HDZ-ov kandidat. Mi smo pronašli izvrsnog kandidata, Damira Filipovića, koji je s 26 godina postao doktor ekonomskih znanosti. Zagreb nema vremena za čekanje, Zagreb treba nekoga tko ima viziju za obnovu grada nakon potresa, Zagreb treba nekoga tko ima ekspertizu i znanje za upravljanje javnim financijama”, rekao je Milić.

Spomenuo je i reakcije koje su se pojavile na društvenim mrežama, nakon gostovanja Davora Filipovića u Točki na tjedan na N1, gdje je rekao da ne zna ćirilicu i ne bi znao pročitati riječ “bećarac” napisan na tom pismu u znak poštovanja i sjećanja na preminulog kantautora Đorđa Balaševića.

Milić je rekao da se stvorila prevelika reakcija i da se to pitanje iznova danima provlači, a da je Filipović samo rekao da ne zna ćirilicu, što je pismo koje ni po godinama nije morao znati, jer ga nije učio u školi i da je samo rekao da ne sluša Balaševića, a ne da se izruguje bilo kome tko to čini ili ruga potezu koji su Balaševići obožavatelji napravili u Ilici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari