Pratite nas

Događaji

Milijan Brkić: ALFE SU NAJČASNIJI I NAJPONOSNIJI DIO MOG ŽIVOTA

Objavljeno

na

[ ALFE SU NAJČASNIJI I NAJPONOSNIJI DIO MOG ŽIVOTA ]

Prije malo više od 25 godina ustrojena je Specijalna jedinica policije “ALFA”- za mene, jedna od okosnica hrvatskih oružanih snaga, simbol neizmjerne ljubavi prema svom narodu i Domovini, simbol otpora i stvaranja samostalne Hrvatske.

milijan brkić ratna

Okupili smo se tih 90-ih kada se budućnost naše zemlje nije znala, no pripadnici “ALFA” su nošeni domoljubljem, hrabrošću, ponosom i odanošću s punom snagom i velikom ljubavi uvijek išli hrabro naprijed i dali sve za stvaranje hrvatske države i pobjedu u Domovinskom ratu.

Stojeći i govoreći danas ispred pripadnika naše legendarne jedinice, prisjetio sam se velikih akcija i operacija, s kojima su iznijeli najteži dio obrane naše zemlje i prošli najteži ratni put. Na njihov ratni put, na svaki njihov korak, uvijek sam bio i bit ću ponosan.

Zato je naša dužnost danas, nikada ne zaboraviti njihovu žrtvu, doprinos i veličinu jer je ona utkana u naše pobjede za slobodu naše zemlje, za mir i dobru budućnost naše djece.

alfa

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Vukovar – Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u Vukovaru će se u 14 sati održati prosvjedni skup zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju počinitelja ratnih zločina.

Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske.

Gradonačelnik je pozvao na miran prosvjed bez političkih poruka mržnje i nesnošljivosti.

Policija i organizatori smatraju da će sve proteći mirno jer je cilj poslati jasnu poruku institucijiama da nakon 27 godina počnu raditi svoj posao i počnu kažnjavati ratne zločine.

Ističu da ukoliko se institucije ponovno ogluše na zahtjeve Vukovaraca da ovo nije kraj već novi početak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

U Osijeku održana premijera dokumentarnog filma ‘Štafeta smrti’

Objavljeno

na

Objavio

U Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku jučer je upriličeno premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti” u organizaciji Odbora za branitelje HDZ Osijek uz suradnju s Zajednicom udruga HVIDRA OBŽ.

Predsjednik Odbora za branitelje HDZ Osijek Dalibor Križanović zahvalio se mnoštvu nazočnih HRVI, dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata srednjoškolaca i zainteresiranih građana. Zajedništvo je naša snaga ustvrdio je Dalibor i posebno se zahvalio samim sudionicima prikazanog događaja Ivici Jurčanu i Đuri Kovačeviću, koji su teško ranjeni ostali u minskom polju 12 odnosno 9 dana.

Autorica filma Nada Prkačin pozvala je nazočne hrvatske branitelje da se uključuju u svjedočenju istine o Domovinskom ratu svojim vlastitim svjedočenjima jer će istina postati pisani trag ljudi koji nisu bili sudionici Domovinskog rata.

Damir Radnić je predstavio istinske heroje Domovinskog rata Ivicu Jurčana i Đuru Kovačevića jedine živuće sudionike štafete smrti. Iako teško ranjeni hodajući sa protezama Ivica i Đuro nisu izgubili vjeru u Domovinu i dalje vjerujući u vrijednosti ranih devedesetih.

Premijeri su bili nazočni i izaslanici župana i gradonačelnika Antun Blažević i Darko Nađ, velika dvorana Nadbiskupskog vikarijata bila je popunjena, dok je sam dokumentarni film izazvao duboke emocije gledatelja.

U predvorju Vikarijata održana je izložba fotografija maloljetnih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari