Pratite nas

Komentar

Milijan Brkić: Bez Hrvata u BiH i njihova opstanka i ostanka, nema budućnosti ni BiH niti Hrvatske

Objavljeno

na

MORAMO BEZUVJETNO VOLJETI SVOJ NAROD I NAŠE DVIJE DOMOVINE

Od iznimne je važnosti za Hrvate u BiH otvaranje Konzulata RH danas u Livnu, kao i nedavno u Vitezu, jer je naša trajna, ustavna, ali poglavito emocionalna obveza kontinuirano brinuti o Hrvatima u BiH. Bez Hrvata u BiH i njihova opstanka i ostanka, nema budućnosti ni BiH niti Hrvatske.

Mi smo jedan narod s dvije domovine, a pitanje ravnopravnosti i opstojnosti Hrvata u BiH mora nam biti prioritetna zadaća i cilj te jedno od ključnih vanjskopolitičkih pitanja na kojem moramo ustrajati.Hrvatska snažno podržava cjelovitost i europski put BiH, a jedan od temeljnih preduvjeta je jednakopravan položaj bosanskohercegovačkih Hrvata te uvažavanje činjenice da Hrvati u BiH žive kao konstitutivan narod.

BiH se danas susreće s istim problemom iseljavanja Hrvata, kao i Hrvatska. Nama danas treba biti jedan od najvažnijih prioriteta zaustaviti taj trend i stvoriti uvjete za pristojan i dostojanstven život u obje naše domovine. U posljednjih nekoliko godina više od 250.000 Hrvata napustilo je Hrvatsku i BiH, od čega ih je trećina iz BiH.

Zato mi je danas veliko zadovoljstvo biti u Livnu i sretan sam što otvaramo Konzulat RH, u gradu gdje se 1992. godine u obrambenom i pravednom Domovinskom ratu branila i cjelovita BiH i naša Hrvatska. Ovaj događaj je od velikog značaja i pozitivno svjetlo za naš narod u BiH i njegove potrebe, a naša je trajna obveza da se borimo još jače i još više za interese Hrvata u BiH.

Mi kao političari, koji predstavljamo hrvatski narod i u Hrvatskoj i u BiH, moramo preuzeti odgovornost i biti dostupni i služiti onima koji su nas izabrali te se boriti jače za tvoj narod.
Moramo iskreno i bezuvjetno voljeti svoj narod i naše dvije domovine – Hrvatsku i BiH!

 

Livno: Plenković otvorio hrvatski konzulat

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željko Huljev o presudi Ercegu: Na tuđoj bi krvi ubirao poene

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je odbio kao neosnovanu tužbu Zorana Ercega, u javnosti poznatog aktivista iz Splita koji je tužio Željka Huljeva, nekadašnjeg novinara, tražeći 60 tisuća kuna zbog povrede časti.

Općinski sud u Splitu je odlučio: Zoran Erceg bio je u službi Ratka Mladića, nije izgledao kao slučajni gost, avanturist ili osoba koja odaje strahom.

SlobodnaDalmacija je uspjeli doći i do Huljeva koji je rekao kako ga raduje da pravna država funkcionira. – Naravno, zadovoljan sam presudom ne toliko zbog sebe koliko zbog očuvanja diginiteta Domovinskog rata. Hvala časnom sudu što je pravilno i profesionalno procijenio činjenične elemente u postupku koji bi trebao biti poučan za bilo koga tko se drzne ubirati bilo kakve osobne i ine poene na tuđoj krvarini – komentirao je Huljev, piše SlobodnaDalmacija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Mate Knezović: ‘Šeparovićeva prijetnja upućena narodu’

Objavljeno

na

Objavio

”Dobro zapamtite ovaj intervju. Sasvim je izvjesno da Miroslav Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada. Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, napisao je Mate Knezović na svom FB profilu

Mate Knezović, zagrebački odvjetnik i predsjednik Obiteljske stranke, na svom je Facebook profilu  prokomentirao intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda, objavljen u subotu u Jutarnjem listu, piše Promise.hr

Šeparović je, podsjetimo, izjavio da bi, prema njegovu mišljenju, na čelu Povjerenstva za sukob interesa –  institucije koje u Hrvatskoj koliko toliko nezavisno preispituje hrvatske političare i dijeli im packe – trebao biti predsjednik Vrhovnog suda, dakle osoba koju pomno biraju isti ti političari.

Šeparović se usprotivio najavljenoj inicijativi predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, koji je kazao da će zatražiti izmjene Ustava i povećanje ovlasti predsjednika države – kao jedine osobe koja se neposredno bira od strane hrvatskih građana.

”Načelno ću reći da je nezamislivo da bi u državi vladavine prava bilo moguće Ustav donijeti na referendumu. Možete li zamisliti situaciju u kojoj bi građani koji izlaze iz crkava, koji su obavili kupovinu na tržnicama, izašli u šetnju gradom, zaokruživali da ili ne i tako odlučili o usvajanju novog Ustava? To je nemoguće!”, kazao je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda, za Jutarnji list.

Šeparovićeve izjave njegov je kolega – pravnik i odvjetnik Mate Knezović – nazvao prijetnjom upućenom narodu.

”Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda RH, je danas objavio hrvatskom narodu da u RH postoji politika ograničenog suvereniteta naroda. Poučio je hrvatski narod da on nema izvornu vlast, nego neke druge silnice.

Iz današnjeg intervjua YUlistu potpuno je jasno zašto su odluke Ustavnog suda usmjerene protiv dosadašnjih narodnih inicijativa (3 referenduma).

Šeparović je također najavio da će Ustavni sud spriječiti svaki pokušaj hrvatskog naroda da se ozbiljnije promijeni politički sustav i raspodjela moći. Najavio je da će u slučaju pobjede Miroslava Škore onemogućiti najavljeni referendum o promjeni Ustava, ako bi te promjene dirale u postojeću raspodjelu moći. Također će se onemogućiti donošenje novog Ustava na referendumu.

Drugim riječima javno je najavljen rat narodu ako izabere drugačiji put.

Dobro zapamtite ovaj intervju. On je javno objavljena prijetnja hrvatskom narodu da i ne pokušava nešto promijeniti.

Sasvim je izvjesno da Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada.

Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, istaknuo je odvjetnik Mate Knezović na svom Facebook profilu.

Cijeli, opširni intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske Jutarnjem listu, možete pročitati OVDJE.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari