Connect with us

Pregled

Milijan Brkić: U DOBROTI DARIVANJA, S VJEROM U BOGA I NADOM SVE SE MOŽE

Objavljeno

on

Povodom obilježavanja 5. godišnjice osnivanja humanitarne Udruge “fra Mladen Hrkać”, nazočio sam svečanom otvaranju predstavništva Udruge u Širokom Brijegu, te humanitarnom koncertu duhovne glazbe “POMOZIMO ZAJEDNO”, koju Udruga organizira u suradnji s franjevačkim samostanom i Župom Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Širokog Brijega.

Velika mi je čast poduprijeti projekt koji se temelji na nesebičnoj predanosti, humanosti i pomaganju najosjetljivijima, te dati potporu plemenitim ljudima koji ukazuju koliko svakodnevno s vjerom u Boga moramo biti spremni služiti, odnosno, pomagati onima kojima je to najpotrebnije.

Stojeći danas ispred franjevačkog samostana i crkve u Širokom Brijegu, prisjetio sam se ogromne žrtve i tragedije dvanestorice hercegovačkih fratara ubijenih u doba komunističkog režima samo zato što su vjerovali u svoj hrvatski narod i u Boga.

Neka nam njihova žrtva bude poticaj da živimo za svoj narod, da se pokrenemo i da probudimo u svojim srcima plamen dobrote. U poniznosti i skromnosti svakodnevno pogledajmo oko sebe i malim, ali velikim djelima darivanja sebe za one koji su potrebiti, pokažemo kako nas dobra djela i žrtvovanje sebe čine čovjekom.

Ovim putem pozivam sve dobre ljude da se uključe i podrže plemeniti i humanitarni rad Udruge “fra Mladen Hrkać”.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari