Pratite nas

Razgovor

Milijan Brkić: Drago mi je što je SDP postao domoljuban

Objavljeno

na

Predsjedništvo SDP-a jučer je odlučilo da pokreće opoziv cijele vlade i počinje prikupljati potpise.

Na to ih je potaknulo najnovije otkriće o ugovoru Agrokora s investicijskim fondovima o roll-up kreditu.

O tome je u Studiju 4 govorio potpredsjednik Sabora i član istražnog povjerenstva za Agrokor Milijan Brkić.

“Opozicija koristi svoju političku nišu i koristi sva sredstva za destabilizaciju Vlade. Na njihovu žalost to im neće proći, kao što im nije prošlo i ranije. Želio bih da se opozicija oporavi, jer je kvalitetna opozicija potrebna Hrvatskoj.Domoljubna socijaldemokracija treba nama kao vlasti biti korektiv”, kazao je Brkić. Smatra kako se premijer Andrej Plenković nije jučer trebao pojaviti u Saboru jer nije bilo nikakvih događaja koji ugrožavaju nacionalni interes ili financijsku stabilnost.

Dodao je i kako je Plenković jedan od rijetkih premijera koji se često pojavljuje u Saboru. Teške optužbe predsjednika SDP-a Davora Bernardića da se radi o nacionalnoj izdaji Brkić je komentirao rječima: “Baš mi je drago da je kod gospodina Bernardića i u SDP-u proradio domoljubni duh, nakon što su 1991. kad je bilo glasovanje o neovisnosti RH izašli iz Sabora”. Dodao je kako mu je drago što je hrvatska socijaldemokracija postala domoljubna, a Bernardiću poručio da konsolidira redove u vlastitoj stranci.

U Studiju 4 gostovao je i član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić. Rekao je da u prikupljanju potpisa za opoziv premijera računaju na podršku cijele oporbe.

“Ivica Todorić je očajan, ponaša se kao taliban koji se skriva. Javlja se iz mišje rupe umjesto da se kao odgovoran građanin pojavi pred institucijama RH i iznese sve činjenice u svoju obranu. To duguje i dobavljačima i zaposlenicima koje je doveo u neizvjesnost”, rekao je Milijan Brkić koji se ne bi čudio da Todorić u nekoj od drugih zemalja zatraži i politički azil.

Najavio je da će iduća sjednica Povjerenstva za Agrokor, 3. studenoga – biti otvorena za javnost. Naglasio je kako je HDZ prihvatio 90 posto zahtjeva oporbe vezano za rad tog povjerenstva.

“Po drugi put sam diplomirao na istom fakultetu, dok neki diplomiraju dvaput na različitim fakultetima. Razmišljam da nastavim školovanje na posljediplomskom, odnosno doktorskom studiju.

Vidjet ćemo kako dalje”, kazao je Milijan Brkić.
Tema će biti, našalio se – “zlopuporabe u policiji od 2011 do 2016 godine”.

Milijan Brkić: Todorić prodaje maglu i skriva se kao miš u nekoj rupi

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Razgovor

Stjepan Šterc: Za pet godina Hrvatska neće imati za mirovine

Objavljeno

na

Objavio

PODCAST VELEBIT – Kolaps mirovinskog sustava

Demograf Stjepan Šterc:
Više Hrvata živi izvan Hrvatske nego u Hrvatskoj, procjena je oko 4 milijuna.

Mogu li Hrvati izvan Hrvatske biti temelj revitalizacije Hrvatske?
Zašto se u Hrvatskoj ne primjenjuju izraelski ili irski modeli povezanosti iseljenog i domovinskog stanovništva?

Zašto se iseljenim Hrvatima u Hrvatskoj ne omogući ulaganje bez poreza kao što to Irska država omogućuje Ircima?
Zašto hrvatska država ‘kažnjava’ umjesto da nagradi majku u porodiljskom razdoblju?

Zašto je hrvatskoj državi važnije financirati ne vladine udruge, nego poticati rađanje djece?
Zašto je Plenkoviću bilo važnije sačuvati neke ministre, nego primjeniti ozbiljne demografske mjere?
Zašto se na otocima poput Lastova uopće naplaćuje PDV?

Odgovore na ova pitanje poslušajet u PODCAST VELEBIT

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Razgovor

Ministar Krstičević: Hrvatska vojska spremna je, sposobna i uvježbana

Objavljeno

na

Objavio

“Vojna vježba “Velebit 18“, najveća i najsloženija nakon Domovinskog rata, pokazala je da je Hrvatska vojska spremna, sposobna i uvježbana izvršiti sve temeljne zadaće a to su obrana Hrvatske, pomoć civilnim institucijama i doprinos kolektivnoj sigurnosti”. Rekao je to u središnjem Dnevniku HTV-a potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Pohvalio je sve vojnike, dočasnike i časnike koji su sudjelovali u vježbi.

“Pripreme su trajale skoro godinu dana, a cilj nam je bio pokazati združeno djelovanje. Mislim da smo pokazali mnoge sposobnosti HV-a – odličan manevar, zaštitu snaga – sve što je potrebno da Hrvatska vojska bude na ponos cijele Hrvatske”, rekao je Krstičević.

Na pitanje jesu li svi rodovi vojske jednako modernizirani, ministar je odgovorio da su najvažniji ljudi. “Tehnika je jako bitna, ali vratili smo dostojanstvo hrvatskom vojniku, vratili smo mu materijalna prava koja su mu bila oduzeta. Vratili smo vojsku u Vukovar, Ploče, Sinj, do kraja godine vratit ćemo je u Varaždim i još nam ostaje Pula. Upravo takav operativni raspored nam pomaže da možemo brže pomoći”, rekao je ministar Krstičević.

Osvrnuvši se na rad Vlade na polovini mandata Krstičević je rekao kako smatra da je Vlada odradila vrlo dobar posao. “U mom resoru povećali smo proračun, donijeli Strategiju nacionalne sigurnosti, Zakon o sustavu domovinske sigurnosti”.

Za subotnji prosvjed u Vukovaru i općenito za grad Vukovar rekao je da treba biti pažljiv. “Svatko sa svoje strane mora učiniti maksimum da se zločini istraže i da za njih netko odgovara. To Vukovar zaslužuje”, rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

 

Uspješno provedena vježba Velebit 18 – združena snaga (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari