Pratite nas

Komentar

Milijan Brkić: Istambulska konvencija DA u djelu “zaštite od nasilja” ali NE u dijelu koji se tiče “rodne ideologije”!

Objavljeno

na

Nakon što se predsjednik Vlade, Andrej Plenković, najavio kako će se Istambulska deklaracija vrlo skoro naći na dnevnom redu Vlade i Sabora, uslijedila je i najava referenduma, ali i najava djela oporbe kako će u Saboru podržati ratificiranje Istambulske deklaracije.

Međutim, sudeći prema informacijama koje dolaze iz HDZ-a, referendum neće biti potreban jer će Istambulska deklaracija biti prihvaćena samo u djelu koji govori o “zaštiti žena od nasilja, ali ne i u djelu koji zagovara “rodnu ideologiju”.

To je danas neizravno potvrdila i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Nada Murganić, ustvrdivši da će Vlada, vezano uz prihvaćanje Istanbulske konvencije, predložiti dokument koji sadržava dopuštene ograde i posebne izjave.

Podsjetila je da je Istanbulska konvencija prošla javnu raspravu iz koje se vidi da na neke članke u hrvatskoj javnosti postoje ozbiljne primjedbe.

-Iz toga razloga smo obazrivi i iz toga razloga radimo na jednom dokumentu u kojem ćemo biti jasno opredijeljeni. Usvojit ćemo, odnosno predložiti zakon u kojem će se određene ograde moći ugraditi. Isto tako, i posebne izjave u kojima ćemo poštivati one vrednote za koje se RH, sa svojim Ustavom, opredijelila. S druge strane, ostat ćemo na čvrstom stajalištu da od nasilja štitimo sve naše građane – kazala je danas ministrica Murganić.

Zamjenik predsjednika HDZ-a i dopredsjednik Hrvatskog sabora, Milijan Brkić, zamoljen za pojašnjenje, bio je znatno određeniji.

– Istambulska deklaracija DA u djelu što se tiče “zaštite od nasilja” ali NE u u djelu koji se tiče “rodne ideologije – kategoričan je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.

Usvajanje Istambulske deklaracije, tako se očito pretvorilo u prvorazredno političko pitanje. Nakon što HDZ iziđe s prijedlogom usvajanja deklaracije bez djela koji ozakonjuje “rodnu ideologiju”, bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati oporbeni SDP i Glas, ali HNS koji je dio vladajuće većine.

HRsvijet.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Plenković Beljaku: Gospodine Beljak, Pa kud baš vi o temama kaznenih djela…

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je da je Plenković sve mlađi i mlađi te da se vidi da mu funkcija godi. Pitao ga je kako se osjećao u društvu, kako je rekao, stvoritelja privatizacijske pljačke HDZ-a devedesetih godina na promociji “uzničkih memoara” bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

– Pa kud baš vi o tim temama kaznenih djela, uzničkih refleksija? Kud baš vi? – rekao je Plenković, dodajući da Beljak vrlo bezobrazno aludira na način na koji je Vlada riješila krizu u Agrokoru.

Rekao je Beljaku da pita zaposlenike Agrokora jesu li sretni što imaju plaću i radno mjesto, što je proces potvrđen na Visokom trgovačkom sudu… Na kraju je rekao da je Beljak HSS kao “lijepog partnera” u Europskoj pučkoj stranci transformirao do neprepoznatljivosti.

– Žao mi je zbog vaše reakcije, iskreno, ja sam vas pohvalio, žao mi je što ste nervozni i idete odgovarati na jedan vrlo iritantan i bezobrazan način – rekao je Beljak. …

Predstavljena knjiga Martine Dalić: ‘Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Pupovac čestitao Vučiću na ‘Pobedi u prvom svetskom ratu’!

Objavljeno

na

Objavio

Notorni Milorad Pupovac, kako javlja Tanjug, a prenosi beogradski Blic, u čestitci u ime ‘Srpskog narodnog veća’ napominje kako je “srpska vojska uz ogromne žrtve, kako vojničke tako i civilne, izvojevala jednu od najvećih pobeda tog rata”, piše Velimir Bujanec

Pupovac u čestitci ne skriva sreću i ponos što je nakon 1. svjetskog rata stvorena Jugoslavija: “Verujemo da je ovo prilika da se setimo svega onog što je ta pobeda donela, što je nakon nje stvoreno…”

U svakom slučaju, ta “pobeda” Hrvatima je donijela 137.000 mrtvih domobrana i još 109.000 civilnih žrtava. Civili su najviše umirali od tzv. španjolske gripe, a naši ratnici na bojištima od Galicije do Soče. Najviše hrvatskih domobrana izginulo je na srbijanskom bojištu, čuvajući granicu Monarhije na Drini, no Pupovcu nije palo na pamet sjetiti se i tih žrtava.

Ipak, ono najgore što je Hrvatima ta “pobeda” donijela je tamnica hrvatskog naroda – Jugoslavija, u kojem je zbog srbijanskog i komunističkog terora protjerano i pobijeno na stotine tisuća naših ljudi.

Jedino što Tanjug nije javio – je li Pupovac čestitao Vučiću samo u ime SNV-a ili možda i u ime hrvatsko-srpske koalicije SDSS-HDZ-HNS, komentirao je Velimir Bujanec.

U spomen na pale hrvatske vojnike u Prvom svjetskom ratu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari