Pratite nas

Komentar

Milijan Brkić: Istambulska konvencija DA u djelu “zaštite od nasilja” ali NE u dijelu koji se tiče “rodne ideologije”!

Objavljeno

na

Nakon što se predsjednik Vlade, Andrej Plenković, najavio kako će se Istambulska deklaracija vrlo skoro naći na dnevnom redu Vlade i Sabora, uslijedila je i najava referenduma, ali i najava djela oporbe kako će u Saboru podržati ratificiranje Istambulske deklaracije.

Međutim, sudeći prema informacijama koje dolaze iz HDZ-a, referendum neće biti potreban jer će Istambulska deklaracija biti prihvaćena samo u djelu koji govori o “zaštiti žena od nasilja, ali ne i u djelu koji zagovara “rodnu ideologiju”.

To je danas neizravno potvrdila i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Nada Murganić, ustvrdivši da će Vlada, vezano uz prihvaćanje Istanbulske konvencije, predložiti dokument koji sadržava dopuštene ograde i posebne izjave.

Podsjetila je da je Istanbulska konvencija prošla javnu raspravu iz koje se vidi da na neke članke u hrvatskoj javnosti postoje ozbiljne primjedbe.

-Iz toga razloga smo obazrivi i iz toga razloga radimo na jednom dokumentu u kojem ćemo biti jasno opredijeljeni. Usvojit ćemo, odnosno predložiti zakon u kojem će se određene ograde moći ugraditi. Isto tako, i posebne izjave u kojima ćemo poštivati one vrednote za koje se RH, sa svojim Ustavom, opredijelila. S druge strane, ostat ćemo na čvrstom stajalištu da od nasilja štitimo sve naše građane – kazala je danas ministrica Murganić.

Zamjenik predsjednika HDZ-a i dopredsjednik Hrvatskog sabora, Milijan Brkić, zamoljen za pojašnjenje, bio je znatno određeniji.

– Istambulska deklaracija DA u djelu što se tiče “zaštite od nasilja” ali NE u u djelu koji se tiče “rodne ideologije – kategoričan je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.

Usvajanje Istambulske deklaracije, tako se očito pretvorilo u prvorazredno političko pitanje. Nakon što HDZ iziđe s prijedlogom usvajanja deklaracije bez djela koji ozakonjuje “rodnu ideologiju”, bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati oporbeni SDP i Glas, ali HNS koji je dio vladajuće većine.

HRsvijet.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Kako se moraš osjećati kad ti na vrhuncu slavlja ‘vlast’ isključi struju?

Objavljeno

na

Objavio

Kako se moraš osjećati kad se lavovski boriš za svoju naciju, nju koju tvoja vlast na svim poljima svoje odgovornosti drži na samom dnu Europe, a ti ju digneš na drugo mjesto u svijetu, pa kad se vratiš kući i dočeka te više od pola milijuna Hrvata i u vrhuncu slavlja kada napraviš jednu želju, ta vlast ti isključi struju!?

Kako se moraš osjećati?

Kako se svi Hrvati moraju osjećati i dokle smo svi mi zajedno spremni trpiti ovo što nam servira naša vlast?

Je li to uopće naša vlast? Pitao je Dinko Dedić na facebooku!

Podsjetimo, na dočeku Vatrenih u Zagrebu, kapetan Luka Modrić, najbolji nogometaš na svijetu, zaželio je još jednu pjesmu za kraj– “Geni kameni”.

Organizatori nisu dopustili da mu se želja ispuni i isključili su mikrofon MP Thompsonu i našim vatrenim junacima, usred pjesme!

 

POGLEDAJTE KAKO JE SRAMOTNO PREKINUTO SLAVLJE VATRENIH!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Dalić o Thompsonu: Pjevao je pjevač koji je naša himna

Objavljeno

na

Objavio

Izbornik Zlatko Dalić nakon svečanog dočeka u Varaždinu odgovorio je na nekoliko pitanja novinara.

“Jučer sam zaplakao par puta, to ću vam priznati. Ovo je slika za koju se živi”, rekao je u Varaždinu Dalić.

Novinar N1 televizije upitao je izbornika zašto je Thompson bio s reprezentativcima u autobusu na jučerašnjem spektakularnom dočeku, na kojemu ih je pozdravilo više od 550 tisuća ljudi.

“Nemojte mi postavljati takva pitanja. Što pjevač, kakav pjevač? To je hrvatska pjesma, “Lijepa li si”. Tu nije mjesto za vaše pitanje, sad me pitati o pjevačima… Hrvatska je druga u svijetu, a vi mene pitate o pjevačima, nemojte me provocirati. Pjevao je pjevač koji je naša himna”, rekao je Dalić.

Uoči samog početka dočeka u Varaždinu, izbornik Zlatko Dalić za HRT prokomentirao je doček u Zagrebu, Svjetsko prvenstvo i uspjeh Vatrenih.

Zaista je bilo veličanstveno, očekivali smo doček, ali ovako ni blizu, toliko emocija i ljubavi na jednom mjestu – to ćemo dečki i ja pamtiti cijeli život. Sve naše muke su se isplatile zbog toga. Nešto predivno je bilo u Zagrebu, rekao je Dalić za HRT.

Imam dva grada, rodno Livno i Varaždin u kojem živim 26 godina. Hvala ljudima, i ovdje će biti puno emocija. Drago mi je da se Hrvatska ujedinila, rekao je Dalić. U meni još postoji žal. Trebali smo biti svjetski prvaci.

Odmorit ću se sada, u Livnu, u Novalji, iza nas je teških dva mjeseca. Ponosan sam na sve u Hrvatskoj. Zahvaljujem svim navijačima, živjeli su kao jedan – to je to, objasnio je Zlatko Dalić.

 

VIDEO – Thompson odgovorio na sva pitanja postavljena u medijima ovih dana

 

 

Izbornik Zlatko Dalić stigao u Varaždin: Ovo sada me baš dirnulo

 

 

‘Redatelji koji su narodu ukrali domoljublje’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori