Connect with us

Događaji

Milijan Brkić: Iznad svega je Hrvatska i budućnost hrvatskog naroda

Objavljeno

-

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić pozvao je članstvo stranke da ne dozvoli da se među njih ubacuje “klinove podjela” te je poručio kako postupci HDZ-ovog partnera Mosta Nezavisnih lista “ponekad nisu shvatljivi.”

 [ad id=”93788″]

“Imamo nekih koji su nezadovoljni aktualnom hrvatskom vladom, gdje je HDZ na čelu te hrvatske vlade zajedno s našim partnerima u Domoljubnoj koaliciji, ali imamo i naše partnere iz Mosta nezavisnih lista, koji nam ponekad nisu shvatljivi nekim svojim postupcima. Ali iznad svega je Hrvatska i budućnost hrvatskog naroda,” istaknuo je Brkić u ponedjeljak navečer u govoru na obilježavanju 26. godišnjice osnutka HDZ-a u Vrgorcu.

Naglasio je kako su ostvarena dva strateška cilja, svrgnut je s vlasti bivši predsjednik Republike Ivo Josipović, a zatim i SDP.

Opovrgnuo je medijske tvrdnje o navodnim nesporazumima između njega i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. “Nemojmo dozvoliti da bilo tko između nas ubacuje klinove”, rekao je istaknuvši da su on i Karamarko prijatelji već 23 godine, a HDZ “jedan i jedinstven”.

Pozvao je članove stranke da zaborave međusobne probleme i da ne zaborave stare stranačke kadrove. “Zaboravimo na nesuglasice, prestanimo više s pričama ‘ovi’ ili ‘oni’, prestanimo s pričama ‘grupa od ovog” ili ‘onog'”, dodao je Brkić.

“Vratimo se onima koji su kroz povijest u ovih 26 godina dali svoj obol HDZ-u. Neke smo zaboravili i ostavili a svi oni zaslužuju mjesto među nama. Nemojte gledati osobne animozitete i vaše osobne frustracije i sukobe jer iznad svih je Hrvatska,” poručio je Brkić, čiji je govor u Vrgorcu više puta prekidan burnim pljeskom.

Osvrnuo se i na prijevremene lokalne izbore u Vrgorcu koji će se održati 5. lipnja, nakon što je nedavno Vlada raspustila Gradsko vijeće i razriješila gradonačelnika Rudolfa Grljušića (HDZ)  pošto nije uspio skupiti dovoljno vijećnika za usvajanje proračuna. Rekao je kako se u Vrgorcu “dogodila nedgovornost.”

 “Molim Vas da u predizbornoj kampanji za ove lokalne izbore ne koristite ružne riječi, nemojmo koristiti političke sukobe i nemojmo govoriti o našim političkim protivnicima ili suparnicima ružno. Dosta je hrvatskom narodu podjela i svađa,” poručio je Brkić vrgoračkim HDZ-ovcima.

Rekao je kako očekuje pobjedu HDZ-a na lokalnim izborima u Vrgorcu 5. lipnja. “U zadnje četiri godine Vrgorac je u prihodima proračuna zakinut za više od  60 milijuna kuna  raznim mjerama i odlukama bivše vlade,” istaknuo je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari