Pratite nas

Komentar

Milijan Brkić: Karamarko je podnio domoljoban i moralan čin i ostaje član HDZ-a

Objavljeno

na

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić obratio se novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

[ad id=”93788″]

“Predsjedništvo se sastalo, razmatralo je aktualne političke teme, g. Karamarko nas je izvijestio da je podnio neopozivu ostavku. Stranka okreće novu stranicu u radu, g. Karamarko je kao častan i moralan čovjek uveo novi standard. G. Karamarko vodio je HDZ u četiri godine i imali smo pet pobjeda. Neki su u pet godina gubili, valjda će se smijeniti kada njihov čelnik umre. Ovo je moralan i domoljubni čin. Hvala mu na svemu što je napravio u četiri godine. Idemo zajedno jedinstveni u nove pobjede”.

Komentirao je eventualne kandidate.

“Stranka će uskoro na stranačkim tijelima donijeti odluke o proceduri kako će se provoditi izbori. Nitko još nije kandidat. Puno članova ima ambicije, ja bih ih zamolio da ih sada stave na stranu dok ne odlučimo kako će se odluke provoditi. Uvijek je dobro u demokraciji da se preispitujemo i da ima više kandidata, ali to je stvar unutar pojedinca”.

Favorit?

“Rekao sam, moj favorit je onaj koga će članstvo izabrati, tko će HDZ povesti u nove pobjede, i tko će na čelu zajedno s biračima koji će nam dati povjerenje onemogućiti SDP-u da se vrati u Banske dvore i vjerujte da ćemo u tome uspjeti. Ovo je jedna situacija koja nekima vama izgleda kao i krizna, ali mi ćemo iz nje izaći jači i jedinstveniji, bit ćemo ujedinjeniji nego što smo bili do sada i budite sigurni da ćemo donijeti pravovaljane odluke. Hrvatska i njeni građani nemaju vremena za čekanje. HDZ ima program koji još nije implementiran. Budite sigurni da ćemo s ciljem boljitka građana i ispunjavanja reformi napraviti sve ono, ne na uštrb kvalitete, da se procesi pokrenu”.

“HDZ je politička stranka, a svaka stranka mora imati svoju svjetonazorsku i političku platformu. Oni koji govore da HDZ mora ići u centar, to će oni odlučivati u svojim strankama i uredništvima, a članovi će odlučiti u kojem će smjeru ići. To je narodnjačka stranka, koja je proistekla iz svog naroda, stranka desnog centra. Sigurno nam neće neki određivati kakva će ona biti”, rekao je Brkić.

Rekao je da ne govore o krivcima nego o ljudima koji su odgovorni i koji će podnijeti odgovornost za procese koji su krenuli neuspješno.

“G. Karamarko nije jedini odgovoran, možemo govoriti o svim dužnosnicima stranke, od Predsjedništva do Nacionalnog vijeća, ali idemo dalje, moramo i dalje funkcionirati. On je podnio domoljoban i moralan čin i ostaje član HDZ-a i središnjeg odbora. Budite sigurni da su obrasci prema bivšim predsjednicima prošlost i aorist i idemo tu razinu političke kulture dići na višu razinu”.

Pitali su ga što misli o Zlatku Hasanbegoviću kao mogućem predsjedniku stranke.

“Postoji nekoliko opcija kako će se provesti unutarstranački izbori, provest će se u roku od mjesec dana. Razumijem interes, ali ne želim za sada komentirati, u četvrtak će biti sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. Kad ta tijela donesu odluke, informirat ćemo vas. Sklon sam jakom i domoljubnom HDZ-u, stranki desnog centra koja će uvažiti sve težnje hrvatskog naroda kroz povijest i koja će onemogućiti povratak SDP-a, budite sigurni da ćemo to uspjeti i da ćemo jači izaći iz ove situacije”, zaključio je Brkić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željko Glasnović: Histerija u EU protiv Orbana

Objavljeno

na

Objavio

Kako se usuđuje pitati imena donatora nevladinih udruga??

Iz Bruxellesa stižu nove prijetnje za Mađarsku Viktora Orbana, kojeg je visoka birokracija Europske unije ponovno pozvala zbog zakona kojeg smatraju „prestrogim“ i kojim Mađarska „riskira da ugrozi temeljne slobode na kojima se temelji Europska unija“.

Sigurno se pitate što je opet učinio „diktator“ Viktor Orban? Zapravo ništa, ali se na udaru našao zbog novog mađarskog zakona koji nevladine organizacije obvezuje da otkriju imena svojih stranih financijera.

Najrazumniji potez vlasti bilo koje zemlje koja drži do svog suvereniteta i čijim novcem se na nacionalnom teritoriju promiču raznorazne ideje, od kojih neke nisu u skladu s nacionalnim interesima ovaj put Mađarske. Ali to je za Bruxelles „rizik da se ugroze temeljne slobode na kojima počiva Europska unija“.

Prema mađarskom zakonu, izvore bi morale navesti sve nevladine udruge koje dobivaju donacije veće od oko 1700 eura.

Cilj Orbanove vlade je znati koja tijela financiraju te organizacije, prvo zbog pitanja nacionalne sigurnosti, a drugo da bi mogle platiti porez, komentirao je Željko Glasnović

Orban: George Soros utječe na europsku politiku putem svoje mafijaške mreže

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Odbojno Sinčićevo vrijeđanje u Strasbourgu

Objavljeno

na

Objavio

Kao i većini u životu na selu obitelj mi je bila svetinja, pa ako je u njoj bilo svađa i nepodopština, selo za to nije trebalo znati, osobito ne presuđivati.

S odbojnošću koja proistječe iz takva odgoja doživio sam bjesomučni napad europarlamentarca Sinčića na premijera Plenkovića u Europskom parlamentu, i to zbog gotovo trivijalnog razloga – Vlada mu dvije godine nije odgovorila na neki upit.

Izvrijeđao je “sitnog prevaranta” Plenkovića i optužio ga za nepodnošljivu korupciju. Sinčić je to govorio za uši europarlamentaraca od kojih mnogi iz obzira prema svojoj državi nikad ne bi učinili što slično. A veseli li se hrvatska država takvom Sinčiću?

Rejting mu je stranke pao daleko ispod izbornog praga, na 2,1 posto, za što je uvelike i sam kriv jer je bio na čelu Živog zida dok je tonuo i dok su ga napuštali poznati članovi od koji su neki tvrdili da ga je Sinčićeva supruga pretvorila u privatno vlasništvo.

Kako bi osoba koja tako vodi stranku vodila Hrvatsku? Netko je u izvještaju iz Europskog parlamenta napisao “cirkus u Strasbourgu”, pa zamislite da je Plenković Sinčiću odgovorio na isti način i opisao pad Živog zida – kakav bi to tek hrvatski cirkus bio za europsku publiku!

Milan Ivkošić / Večernji list

Prodajući maglu i populizam do saborskog zastupnika i europarlamentarca

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari