Pratite nas

Komentar

Milijan Brkić: Kolege iz Mosta imaju pubertetskih problema, očekujem da se uozbilje

Objavljeno

na

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić rekao je večeras da je Most instrument u rukama oporbe te da očekuje da se “već jednom uozbilje”.

 [ad id=”93788″]

HDZ je najveća stranka u povijesti hrvatskog naroda i kao takva mi itekako imamo političko iskustvo za upravljanje hrvatskom državom. A neki koji su tek sada došli na scenu nažalost polako se uče. A u tom učenju ponekad se rade i greške – rekao je Brkić u večerašnjem Dnevniku Nove TV.

Brkić je rekao da su u temeljnom sporazumu o suradnji s Mostom točno naznačene odgovornosti i ovlasti.

HDZ je do sada pokazao X puta političku odgovornost. Čak i na svoju vlastitu štetu, popuštajući kod nekih stvari, ali za uspjeh je potrebno dvoje. Nikad jedan sam ne može uspjeti ako jedan vuče nazad. Dakle, zajedno moramo preuzeti odgovornost a isto tako moramo zajedno preuzeti odgovornost za neke stvari koje ne idu dobro. Naravno, tu je još jedna dodana vrijednost. To su naši prijatelji na drugoj strani u Saboru. To je dakle naša oporba, koji nikako da shvate da su izgubili izbore. I bojim se da su bacili jedan mamac na koji se uhvatio Most i jednostavno je Most sada instrument u njihovim rukama. Nadam se da će to oni uskoro shvatiti – rekao je Brkić.

Brkić je rekao da je HDZ najjača politička opcija u Saboru, a odgovarajući na pitanje hoće li naći novog potpredsjednika Vlade odgovorio je da HDZ nikome neće dozvoliti ucjene i ultimatume te da im sigurno neće drugi birati izbornika ni igrače s kojima će igrati.

Nažalost, kolege iz Mosta imaju tih pubertetskih problema u upravljanju državom i bojim se da ona ljestvica političke odgovornosti koju je nekad imao Zoran Milanović… Sad je preuzeo g. Božo Petrov- rekao je Brkić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Glasnović: Bez 4 zborna područja HVO-a mi danas ne bi imali niti Hrvatsku državu niti Federaciju

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska i BiH. Jedinstveno ratište. Hrvatske snage-HV, HVO. Šta tu ne razumiju agitpropovci na partijskim portalima.

 

Glasnović: Zašto je Marksizam koji potiče iz Sotonizma jugozomboidima tako drag?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Davor Ivo Stier: Pavelićev antikomunizam i Titov antifašizam jesu dio naše povijesti, ali ne smiju biti dio hrvatske sadašnjosti i budućnosti

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik i mogući kandidat za novog predsjednika HDZ-a, Davor Ivo Stier, oglasio se povodom Dan sjećanja na žrtve svih totalitnih režima, te upozorio kako svaki istinski demokrat mora odbaciti totalitarnu ideologiju i propagandu, kako Pavelićevog antikomunizma tako i Titovog antifašizma

-Danas je Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima. Europski parlament je izabrao ovaj datum, 23. kolovoza, kao podsjetnik na pakt koji su nacisti i komunisti sklopili prije 80 godina. Iako se ta činjenica rijetko ističe u javnosti, na početku Drugog svjetskog rata, od 1939. do 1941., nacisti i komunisti su imali pakt o nenapadanju.

Nacisti su pakt prekršili 22. lipnja 1941. napadom na Sovjetski savez i tek tada je ovdašnja Komunistička partija započela borbu protiv nacizma, fašizma i Pavelićevog režima, stoji u objavi Davora Ive Stiera na njegovoj službenoj Facebook stranici.

Podsjetio je i na aktivnosti kršćanskih antifašista, pogotovo onih u Istri.

-Puno prije komunista, hrvatski kršćanski antifašisti suprotstavljali su se fašistima u Istri. Među njima Antun Milovan, otac biskupa Ivana i bliski suradnik mons. Bože Milanovića, a kojega su komunisti ubili 1945. Danas se prisjećamo Antuna Milovana, blaženog Miroslava Bulešića, kao i svih nevinih žrtava fašizma i komunizma. Njihova žrtva svjedoči o istinskoj ljubavi prema slobodi, o kršćanskom i demokratskom suprotstavljanju svakom totalitarnom režimu i ideologiji. Totalitarizam se ne može opravdati pukim suprostavljanjem drugom totalitarizmu, bez iskrenog zalaganja za slobodu i demokraciju, podsjeća Stier.

Na koncu upozorava kako će svaki istinski demokrat odbaciti totalitarnu ideologiju i propagandu, kako Pavelićevog antikomunizma tako i Titovog antifašizma.

-Zato će svaki istinski demokrat odbaciti totalitarnu ideologiju i propagandu, kako Pavelićevog antikomunizma tako i Titovog antifašizma. Iako međusobno suprotstavljeni, ti su diktatori i njihovi režimi bili negacija slobode. Oni jesu dio naše povijesti, ali ne smiju biti dio hrvatske sadašnjosti i budućnosti. Jer je suverena i demokratska Republika Hrvatska stvorena na temelju volje hrvatskog naroda za slobodom i pobjedom hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, zaključuje Stier.

R.H.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari