Connect with us

Komentar

Milijan Brkić: Kud god idem, sa mnom je Hrvatska

Objavljeno

on

Na današnji dan, prije 25 godina, Hrvatska je proglašena neovisnom i slobodnom. Hrvatski stijeg zavijorio se i nakon toliko dugo čekanja proglašeni smo suverenom Državom.

[ad id=”93788″]

To je dan koji su naši preci iščekivali godinama, tisuće ih je poginulo, odselilo i nestalo. Unatoč svemu, Hrvatska je uspjela i stvorena je.

Na današnji dan slavimo i zahvaljujemo svima onima koji su pridonijeli u stvaranju naše Domovine. Posebno zahvaljujemo i prisjećamo se onih koji su nažalost dali svoje živote i nisu je dočekali. Zato smo mi tu i nećemo odustati od slobode koju smo toliko dugo čekali.

Godinama su nas drugi vodili, sad imamo priliku mi upravljati našom budućnošću. Naši mladi su naša snaga, njihovi rezultati u pravim uvjetima u Hrvatskoj koja otvara radna mjesta i zapošljava mlade, pridonijet će stabilnosti i etabliranju Hrvatske u svijetu. Zar možemo gledati i tolerirati melankoliju, nerad i raseljavanja nakon što su uslišane naše molitve o zajedništvu, istinskom domoljublju i vjeri u Domovinu, slobodnu i ponosnu?

Bilo je teških trenutaka u 25 godina, bilo je pogibelji, letargije, izdaje, a i ucjena. Nikad nismo i ne smijemo prestati raditi za Hrvatsku i bolje sutra, to je naša istina i naša misija. Bilo je i bit će teških trenutaka. Zbog naših najmilijih kojih više nema i zbog naše djece čije nas oči iskreno gledaju s punim povjerenjem – zbog njih ne smijemo odustati i nikada nećemo!

Imamo slobodu. Sada je zajedničkim snagama podignimo na mjesto koje zaslužuje – mjesto uspješne europske države!

“I ono dublje s Hrvatskom me veže, s Hrvatskom Hrvata,
s patnjama njenim, sa smijehom i nadom, s ljudima me veže, te ja kao Hrvat brat sam sviju ljudi i kud god idem sa mnom je
Hrvatska.”

Svim Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i izvan njene, čestitam Dan Državnosti Republike Hrvatske !!!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari