Connect with us

Razgovor

Milijan Brkić: Nalazimo se u turbulentnim vremenima

Objavljeno

on

Milijan Brkić obratio se prisutnima u Splitu na sastanku europskih pučana.

 [ad id=”93788″]

“Države EU suočene su i sa starenjem stanovništva i padom nataliteta, a to je posebno i u našoj Hrvatskoj. U takvoj situaciji trebaju se usuglasiti politike, kako bismo različitim nacionalnim politikama u EU potaknuli demografsku obnovu. Treba nam učinkovitija migracijska politika, koja će poticati legalnu migraciju stanovništva, temeljenu na analizi tržišta rada. Naša zadaća je pružiti bolji život građana, koji se neće brinuti o tome što će biti sutra i hoće li mladi naći posao nakon završenog obrazovanja. Prestanimo se baviti uljepšavanjem prošlosti, iz prošlosti učimo, okrenimo se sadašnjosti i budućnosti”, kazao je Brkić.

Provedba gospodarskoga oporavka ne ide željenim tempom

“Gospodarski oporavak mora se temeljiti na potencijalima. Okrenimo se restrukturiranju gospodarstva, kako bismo podigli konkurentnost, prednjačili u inovacijama. Države su svjesne problema i što bi trebali poduzeti, ali provedba i dalje zaostaje i ne ide tempom koji smo zacrtali. Države moraju biti u stanju bolje iskoristiti mogućnosti, koje su im otvorene kroz europske politike i instrumente koji su im na raspolaganju. Energetska neovisnost u kojoj Hrvatska ima važnu ulogu, zajedničko digitalno tržište, jačanje kohezijske politike vrlo su važne za zajedničku suradnju i napredak. Nalazimo se u turbulentnim vremenima. EU više nego ikad treba pokazati zajedništvo i pokazati odgovornost. Jedino tako možemo izaći iz krize puno jači, snažniji, kako bismo proveli sve one programe koje smo zacrtali”, kazao je Brkić.

“Ne napadajmo druge političke stranke”

“Radimo na način da ne rušimo, nego da stvaramo i gradimo međusobno povjerenje, njega možemo graditi samo bespoštednim radom i zajedništvom. HDZ je državotvorna stranka i pod njenim vodstvom je stvorena hrvatska država. Prošli smo teška vremena, ali sad smo punopravna članica Euroatlantskoga saveza, nastavimo u tom smjeru. Idemo našim programom, radom, inventivnošću nametnuti se kao izbor, ali ne na način da napadamo druge političke stranke. Radom i odgovornošću svih nas za boljitak hrvatskog naroda nastavimo dalje i ostavimo Hrvatsku i EU našim mladima. Zahvaljujem se na odabiru Hrvatske i Splita za ovu konferenciju”, kazao je Brkić, završivši govor riječima “živjela naša Hrvatska i naša Europska unija”, piše N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR