Pratite nas

Komentar

Milijan Brkić: Naš strateški partner je Most, ali to ne znači da nemamo alternativu

Objavljeno

na

U HDZ-u se nastavljaju pojedinačni pregovori s predstavnicima nacionalnih manjina.

“Naš strateški partner je Most, ali to ne znači da nemamo alternativu”, izjavio je novinarima ispred središnjice HDZ-a Milijan Brkić.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je sinoć kako i bez Mosta može prikupiti 76 potpisa za mandat za sastavljanje vlade. Neslužbeno se doznaje kako ih, zapravo, već ima, piše HRT.

“Svi drugi potpisi koji dolaze su dobrodošli, oni su signal dobrog osjećaja niza zastupnika i stranaka da je Hrvatskoj potrebna stabilna i parlamentarna većina i Vlada”, rekao je Plenkovi, dodavši da potpisa ima i više nego što treba.

Rekao je da ima i potpise koji su izabrani na listi Milana Bandića, a očekuju i potpise predstavnika nacionalnih manjina, s kojima će danas voditi dodatne razgovore.

“Dogodit će se ono što sam rekao jučer, a to je da ćemo imati potpisa i više od dovoljnog. Stvaramo Vladu u partnerstvu s Mostom i uz potporu nacionalnih manjina. Svi drugi su dobrodošli”, rekao je Plenković.

Naime, četiri saborska zastupnika, članovi budućeg kluba stranke Milana Bandića u Saboru, dala su sinoć potpise za potporu Andreju Plenkoviću.

Potpise Plenkoviću dali su član Predsjedništva HSU-a Kažimir Varda, nezavisni gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, reformist Darinko Dumbović i manjinska zastupnica Ermina Ljekaj Prljaskaj. Ako Plenković dobije potpis ostalih manjinaca – i bez Mosta imat će ih više od 76.

Da će Andrej Plenković u ponedjeljak imati najmanje 76 potpisa – potvrdio je u emisiji Hrvatskog radija “U mreži prvog” HDZ-ov ministar Tomislav Tolušić. “Postoje i druge opcije, ali primarna želja HDZ-a je suradnja s Mostom. Bitno je da imamo stabilnu vladu kako bi mogli provesti sve ono što želimo”, kazao je Tolušić.

Nakon maratonskih pregovora HDZ i Most nisu sinoć otkrili jesu li i koliko blizu dogovoru o budućoj vladi niti kako će podijeliti resore. Konačnu odluku o dogovoru s HDZ-om mostovci će donijeti danas na sjednici Nacionalnog vijeća stranke.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Thompson: Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za film “Ministarstvo ljubavi”

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji,

ponukan tvrdnjama medija i Vašim učestalim upitima, a vezano za ustupanje mojih autorskih prava za film “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića, slobodan sam priopćiti sljedeće:

Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za taj film.

Film o kojem je riječ osobno nisam gledao ali ako je istina da koriste moju glazbu za koju je potrebna privola mene kao autora to rade protuzakonito i na prevaru.

Marko Perković Thompson

Javor Novak o filmu „Ministarstvo ljubavi“ koji vrijeđa udovice poginulih branitelja

 

Marko Ljubić: „Ministarstvo ljubavi“ ili kako paradržava postaje – država?

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Mladen Pavković: Mara Bareza bila je – čudo od žene!

Objavljeno

na

Prije dvije godine (19. siječnja 2016.) umrla je jedna od Junakinja hrvatskog Domovinskoga rata – Marija Mara Bareza.

Bila je djelatnica koprivničkog Belupa. Pamtimo je kao veliku i požrtvovnu humanitarnu djelatnicu koja je početkom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata samo za Grad Osijek sakupila i dostavila preko 200 kamiona humanitarne pomoći!

Bilo je tu svega, uglavnom ono što je u to vrijeme najviše trebalo, od lijekova, odjeće, prehrambenih proizvoda do naoružanja. Tadašnji zapovjednik obrane Osijeka Branimir Glavaš nam priča da je gospođa Bareza jednog dana sama došla u njegov ured i ponudila pomoć. Nije, kaže, vjerovao da to ta žena može i ostvariti, jer su po Osijeku svakodnevno padale granate i svirale sirene za uzbunu.

Međutim, sa svakim konvojem došla je i ona, pa nije ni čudo što je nazivali i „dobra vila“ ovoga grada.
U svim tim njezinim velikim humanitarnim akcijama iznimnu pomoć imala je od i od Podravke i Belupa. Stoga se je sa zahvalnošću sjećaju i Koprivničanci. Jednoj obitelji umrlog branitelja sagradila je i obiteljsku kuću. Pomagala je gotovo na sve strane, pa i u podizanju spomenika hrvatskim stradalim braniteljima.

O njoj je Hrvatska radiotelevizija (HRT), pod naslovom „Mara Bareza – Koprivnička darovateljica“, snimila i dokumentarni film (režija Marijan Hodak, scenario Mladen Pavković).

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) neprestano ističe da su neopravdano zapostavljene žene koje su, poput Bareze, sudjelovale u Domovinskome ratu, tim više što je njihov doprinos iznimno veliki. Ona je zaslužila i da se jedna ulica ili trg nazove njenim imenom u Osijeku i Koprivnici, ali zasad se o tome niti ne izjašnjavaju oni koji bi trebali.

A baš Mara Bareza bila je u vrijeme rata – čudo od žene!
Ne, takve se ljude ne smije zaboraviti!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari