Connect with us

Politika

Milijan Brkić odgovorio Plenkoviću: Nisam bio ni za MOST ni za HNS

Objavljeno

on

Potpredsjednik Milijan Brkić komentirao je izjavu Andreja Plenkovića prema kojoj je on bio taj koji je predložio prvi Predsjedništvu HDZ-a da se ide u koaliciju s HNS-om.

“Predao sam kandidaturu za potpredsjednika stranke, kao što sam i najavio. Sada kreće prikupljanje potpisa, pozvao bih sve članove da iskažu svoju volju, da potpišu onom kandidatu za kojeg misle da će zastupati njihove interese”, rekao je Brkić.

Komentirao je i Plenkovićevu izjavu da se nakon izbora 2016. godine zalagao za koaliciju s HNS-om.

“Ja osobno sam prvo protiv koalicije s SDP-om i 2016. godine nakon parlamentarnih izbora bio sam protiv koalicije s Mostom i sa HNS-om”, rekao je Brkić, dodavši da je on tada bio bliži HSS-u.

“Od Beljaka i još 4 zastupnika HSS-a sam dobio potpise, osobno sam išao u njihovu središnjicu, za formiranje Vlade i predložio sam užem predsjedništvu da s HSS-om idemo u koaliciju. HSS je prihvatljiv partner, demokršćanska stranka, blisko svjetonazorski i ideološki i ova priča i mantra da sam htio koaliciju s HNS-om, ne znam tko to priča i zašto to govori”, rekao je Brkić.

Novinari su ga upitali znači li to da Andrej Plenković – laže.

“To ste vi rekli da on laže, možda je zaboravio, možda je preopterećen svojim poslom, danas je Stepinčevo i ima priliku ispovjediti te riječi”, rekao je Brkić, dodavši da je za Plenkovića rekao da je vrhunski stručnjak u vanjskoj politici te da dobro pliva u Bruxellesu.

“A što se tiče stranke, stanje nije onakvo kakvo bi trebalo biti, izgubili smo dvoje izbore. Članstvo se mora osloboditi, moramo se ujediniti”, rekao je Brkić.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari