Connect with us

Politika

Milijan Brkić ostaje i glavni tajnik

Objavljeno

-

Hoće li Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, postati ministar branitelja znat će se idući tjedan. Tada bi trebao razgovarati s premijerom Tihomirom Oreškovićem jer je Vlada ovaj tjedan bila zaokupljena izradom smjernica proračuna za 2016. godinu.Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je i nominirao Brkića za tu funkciju, čvrsto je i dalje uz njega, doznaje Večernji list iz vrha HDZ-a.

[ad id=”93788″]

I Karamarko hoda po terenu

Štoviše, postane li Brkić ministar branitelja, o čemu će zadnju riječ imati premijer Orešković, ostat će i glavni tajnik HDZ-a, doznaje večernji list iz izvora bliskih predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku.

– Upravo i zbog zlonamjernih interpretacija da se Brkića kandidiralo u Vladu kako bi ga se odmaknulo od stranke, on će svakako ostati i glavni tajnik. Moći će obavljati obje funkcije, i ministarsku i glavnog tajnika, jer će dobiti pojačanje. Dio posla moći će obaviti telefonski pa neće stalno morati ići na teren. Uostalom, i Karamarko je potpredsjednik Vlade i istodobno obilazi bazu uoči unutarstranačkih izbora – rekao nam je izvor iz vrha HDZ-a. Budući da je Karamarko na stranačkom skupu Brkića nominirao za ministra branitelja, dok je premijer Orešković bio na službenom putu u Londonu pa kombinacija s njim kao ministrom još nije bila ni dogovorena, otvorio se medijski prostor za propitkivanje te kandidature i aktualiziranje ponovnog procesa oduzimanja njegove diplome zbog navodnog plagijata.

Nije nevin ni Orepić

U vrhu HDZ-a može se čuti da se, gledajući s odmakom, priča s Brkićevom kandidaturom možda mogla drukčije odraditi. Odnosno, pričekati još koji dan da se sve dogovori s premijerom i Mostom, čije su ruke u Saboru neophodne da bi glavni tajnik HDZ-a došao na mjesto prvog čovjeka Ministarstva branitelja.

– Možda se moglo to PR-ovski bolje napraviti, ali Brkić nije ostavljen na čistini i on je HDZ-ov kandidat uz kojeg Karamarko čvrsto stoji – doznajemo u vrhu te stranke. U HDZ-u su uvjereni da će Most podržati Milijana Brkića, pa bi se moglo nagađati da su Karamarko i Petrov o tome možda postigli dogovor. U vrhu HDZ-a ne skrivaju nezadovoljstvo što je pokretanje postupka oduzimanja diplome Brkiću najavljeno odmah nakon njegove nominacije. Smatraju da u tome najneviniji nije ni ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, u čijoj je ingerenciji Visoka policijska škola. Da će se o Brkiću odlučivati idući tjedan potvrdio je i Miroslav Šimić, Mostov zastupnik.

– Prioritet je bio proračun. Poznat je proces izbora ministra, kada budemo znali tko su sve kandidati Most će imati mišljenje o svakome od njih. Odluku donosi premijer – pojasnio je Šimić.

http://hrsvijet.net/index.php/magazin/42-skandalozno/41731-forenzicari-orepicevog-mup-a-hakirali-kamenjar-com

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/iz-mup-a-hakiran-portal-koji-je-objavio-informacije-o-vikendicama-dekana-policijske-skole-joska-vukosava-898340

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas