Milijan Brkić: PRAVO JE PITANJE; MOGU LI I ŽELE LI NIKOLIĆ, VUČIĆ I DAČIĆ UVESTI SRBIJU U EU ?

2

Političko vodstvo RS ne razumije način funkcioniranja EU, a prema zadnjim reakcijama, niti prihvaća njezine demokratske vrijednosti.

Umjesto ozbiljnog i odgovornog pristupa pregovorima, oni po već viđenom prizemnom balkanskom načinu ponašanja konstruiraju i skreću pozornost sa srži problema, a to je da za pristupanje EU moraju ispuniti potrebne uvjete kao što su to morale učiniti i ostale članice EU.

Nakon toga putem medija šalju svađalačku izjavu punu mržnje i frustracije protiv Republike Hrvatske kao da nisu ništa naučili iz bliske prošlosti;
http://www.rts.rs/…/vucic-srbiju-niko-nece-da-gazi-i-zgazi.…

Podsjetio bih ga da smo se takvih prijetećih izjava već naslušali i danas su one otužne. Predlažem predsjedniku Vlade RS-a Vučiću da pogleda video iz ožujka 1995. na ovoj poveznici:
https://www.youtube.com/watch?v=vu5qvsloewU

Ako Vučić kojim slučajem prepozna govornika na snimci, nadam se da će se i on složiti da tvrdnje o velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu nisu, kako on ističe – floskule.
To je na žalost bila surova životna realnost !!!!

facebook komentari

  • Agromentum

    Samo oni političari u Srbiji koji priznaju da je Kosovo izgubljeno, mogu je uvesti u EU. A ova garnitura to nije u mogućnosti zato što im se to ideološki ne poklapa. U “šah-poziciji”, u kojoj se nalaze, pokušaju probleme prebacivati na drugu stranu (HR) i zadržati se što duže na vlasti.