Pratite nas

Komentar

Milijan Brkić: Pružili smo ruku Mostu, SDP im je bacio kukavičje jaje

Objavljeno

na

Milijan Brkić komentirao je za HRT informaciju o pojavi šalabahtera s imenima te rješenje s koalicijskim partnerom Mostom.

[ad id=”93788″]

“Nikakvi šalabahteri nisu bili u opticaju, još nisu gotovi rezultati, svatko ima svoje mjesto, na čelu je samo jedan predsjednik, a to je Tomislav Karamarko koji je dobio četverogodišnji mandat.

Svi izabrani potpredsjednici, svatko će imati svoju ulogu za koju je određen.

Most i Petrov nisu Most ali se nadam da će oni shvatiti da su samo instrument SDP-a i da su ima bacili mamac, kukavičje jaje. Ali pripisujem to njihovom neiskustvu.

Mi smo im pružili ruku.

Ne možemo imati određene zasluge, fotelje, a da ne postoji odgovornost. Ako smo zajedno preuzeli zasluge onda zajedno moramo i odgovarati, a ne se ponašati kao jedina moralan vertikala”, rekao je Milijan Brkić.

“Demokracija podrazumijeva različita mišljenja i stavove, hvala bogu situacija je takva kakva je. Ima prostora za suradnju, HDZ je pružio ruku Mostu i nadam se da će oni napokon shvatiti da je neiskustvo i neznanje u nacionalnoj politici, uz dužno poštovanje pojedincima, uzelo danak. Nadam se da će shvatiti da moramo biti odgovorni i ne možemo konzumirati samo prava i benefite ministarskih mjesta i neimati odgovornost za smjer u kojem Hrvatska ide., kazao je Brkić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Poziciju Penave treba gledati iz pozicije Vukovara, a ne Zagreba

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je u petak da poziciju vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave treba promatrati iz pozicije Vukovara, a ne Zagreba.

“Vukovar je rak rana Hrvatske, simbol stradanja hrvatskog naroda i poziciju gospodina Penave treba gledati iz pozicije Vukovara a ne iz pozicije Zagreba”, rekao je Brkić novinarima u Hrvatskom saboru .

Na novinarski upit je li to sukob s premijerom Andrejom Plenkovićem odgovorio je negativno.

Penava je izazvao pozornost javnosti nedavnom objavom na društvenim mrežama u kojoj, u povodu ponovnog suđenja Marijanu Živkoviću zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u Vukovaru, poručuje da se srami institucija ove države i osoba koje ih vode.

Zbog toga je Penavu kritizirao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, rekavši kako nije dobro komentirati postupke koji su još uvijek u tijeku. (Hina)

 

Penava: Moja objava je vrlo precizna, pogađa srž stvari, bit stvari, nedvosmislena

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica: Sva otvorena pitanja oko Vukovara trebala su i trebaju biti riješena

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru je komentirala situaciju oko Marijana Živkovića, vukovarskog branitelja kojemu je na Općinskom sudu u Vukovaru počeo ponovljeni postupak zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u rujnu 2013. godine. Potporu Živkoviću pred zgradom suda dali su skupina branitelja i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

“Duboko žalim zbog osobne tragedije gospodina Marijana Živkovića, čija su dva sina položila živote za našu Domovinu. Njegova bol i naša je bol, za nju trebamo imati puno razumijevanje i poštovanje, a na njihovu žrtvu moramo vječno čuvati uspomenu.

Uvažavajući neovisnost hrvatskog pravosuđa, žalosti društvena klima u kojoj je do ovakve situacije moralo doći. Većim angažmanom nadležnih institucija, sva otvorena pitanja oko Vukovara i tragedije koju su svi Vukovarci tijekom velikosrpske agresije proživjeli trebala su biti i trebaju biti riješena, prvenstveno kada je riječ o neprocesuiranim ratnim zločinima i traganju za nestalim hrvatskim braniteljima i civilima.

Učinimo sve da do ovih potresnih i bolnih situacija više ne dolazi”, napisala je predsjednica na Twitteru.

 

Karolina Vidović Krišto najbolje i najpreciznije objasnila problem etničkih manjina i ponudila rješenje!

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari