Pratite nas

Komentar

Milijan Brkić: Pružili smo ruku Mostu, SDP im je bacio kukavičje jaje

Objavljeno

na

Milijan Brkić komentirao je za HRT informaciju o pojavi šalabahtera s imenima te rješenje s koalicijskim partnerom Mostom.

[ad id=”93788″]

“Nikakvi šalabahteri nisu bili u opticaju, još nisu gotovi rezultati, svatko ima svoje mjesto, na čelu je samo jedan predsjednik, a to je Tomislav Karamarko koji je dobio četverogodišnji mandat.

Svi izabrani potpredsjednici, svatko će imati svoju ulogu za koju je određen.

Most i Petrov nisu Most ali se nadam da će oni shvatiti da su samo instrument SDP-a i da su ima bacili mamac, kukavičje jaje. Ali pripisujem to njihovom neiskustvu.

Mi smo im pružili ruku.

Ne možemo imati određene zasluge, fotelje, a da ne postoji odgovornost. Ako smo zajedno preuzeli zasluge onda zajedno moramo i odgovarati, a ne se ponašati kao jedina moralan vertikala”, rekao je Milijan Brkić.

“Demokracija podrazumijeva različita mišljenja i stavove, hvala bogu situacija je takva kakva je. Ima prostora za suradnju, HDZ je pružio ruku Mostu i nadam se da će oni napokon shvatiti da je neiskustvo i neznanje u nacionalnoj politici, uz dužno poštovanje pojedincima, uzelo danak. Nadam se da će shvatiti da moramo biti odgovorni i ne možemo konzumirati samo prava i benefite ministarskih mjesta i neimati odgovornost za smjer u kojem Hrvatska ide., kazao je Brkić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka Markić: Interpretativna izjava Vlade RH nema nikakvu pravnu težinu

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica udruge “U ime obitelji” Željka Markić ocijenila je u srijedu da izjava kojom premijer Andrej Plenković u ime Republike Hrvatske tumači što njegova Vlada smatra da odredbe Istanbulske konvencije “znače ili ne znače” nema nikakvu pravu težinu, ističući da sve ključne obveze koje Hrvatska preuzima ratifikacijom ostaju nepromijenjene.

“Premijerovo tumačenje da u konvenciji nema rodne ideologije ima istu težinu kao da je u interpretativnu izjavu napisao da smatra da će Istanbulska konvencija povećati mirovine, osigurati neradnu nedjelju, zaustaviti odlazak ljudi iz Republike Hrvatske i pomoći mu da bude vjerodostojan”, smatra Željka Markić.

U priopćenju ističe i kako država koja ratificira Istanbulsku konvenciju ne može mijenjati ili ograničavati obveze koje su u njoj, a smatraju se “rezervama općeg karaktera”.

“Dakle, interpretativna izjava ne mijenja pravni učinak ratifikacije. U članku 78. konvencije jasno piše da su rezerve moguće samo za točno određene članke, pa tako nisu dopuštene za ideološke odredbe o ‘rodu kao društvenom konstruktu odvojenom od spola’, obvezu financiranja organizacija civilnog društva ili proizvoljni nadzor odbora GREVIO nad Vladom i državom koja konvenciju ratificira”, ističe Markić.

Ocjenjuje kako je interpretativna izjava još jedanput potvrdila podcjenjivački odnos HDZ-ova premijera prema hrvatskim građanima – da niti znaju čitati, niti razumiju što su pročitali. Jedino sada, dodaje, tu poruku Plenković ne upućuje samo u svoje osobno ime, nego i u ime ‘Republike Hrvatske’.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Bujanec: ZA HRVATSKU I NAŠE VRIJEDNOSTI – PROTIV ISTANBULSKE KONVENCIJE!

Objavljeno

na

Objavio

ZA HRVATSKU I NAŠE VRIJEDNOSTI – PROTIV ISTANBULSKE KONVENCIJE!
Velika prosvjedna povorka: Zagreb, subota, 24.03.2018.

START: ‘Trg žrtava fašizma’ 11:00
CILJ: Trg sv. Marka…

NEKA VIDE DA NAS IMA!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati