Pratite nas

Komentar

MILIJAN BRKIĆ: Skromnost i poniznost sv. Leopolda su vrline koje nas privlače i spajaju

Objavljeno

na

U godini milosrđa Hrvatski narod svjedoči nizu znakovitih poruka pa je tako i jedna od poruka, izloženo neraspadnuto tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića u crkvi u zagrebačkoj Dubravi. Kroz šest dana, vjernike je ponovno privukla i spojila vjera, pohodili su crkvu u Dubravi prepuni ufanja dodirnuti sarkofag te tako svecu prenijeli svoje nakane.

[ad id=”93788″]

Umorni od turbulentne sadašnjosti Hrvati pokazuju kako je duh još uvijek jak, a vjera velika. Sv. Leopold danonoćno je slušao svoje vjernike te tako postao “apostolom ispovjedaonice”. Sada smo svi mi zajedno, svatko sa svojom molitvom i nakanom, pošli k svecu ispovjediti mu se i odati počast. Prepustiti svoje najdublje osjećaje čistoći svetca na vjersku katarzu.

Neumorno slušajući svoje vjernike, sveti je Leopold postao prijatelj svakoga čovjeka upravo zbog svoje blagosti, pronicao je u svako opterećeno srce s bremenom na duši. Neprestano zagovaravši zajedništvo i pomirenje do zadnjega se dana i na bolesničkoj postelji žrtvovao za svakog pojedinca koji mu se s povjerenjem obraćao.

U svojoj skromnosti i poniznosti sv. Leopold djelovao je i idalje djeluje – njegov sarkofag i spokojno lice spojili su ljude, dali su im utjehu i inspiraciju.

Izmoreni od problema koji nas umaraju, na našim putevima, ponekad i posustanemo. Letargija nas obuzme i duši treba “duhovna okrijepa”. Brige, posao i obveze otuđuju nas jedne od drugih. Često se pitamo jesmo li sami i imamo li prijatelja koji će nas poslušati? Tko nas dovoljno voli te tko nas ima vremena i strpljenja spokojno slušati, ali i čuti vapaj naše duše i našeg srca?

Nikada ne smijemo odustati, koliko god problema bilo na našem životnom putu jer svatko ima svoj put i djelo. Ako se njime ponosimo i doprinosimo društvu kroz ono u čemu smo dobri, onda znamo da smo na ispravnom putu.

Iako je njegovo poslanje i djelovanje bilo nešto drugačije, ali ipak javno, život sv. Leopolda treba biti motivacija i poruka te podsjetnik posebno onima čiji je posao javno djelovanje. Neka nam njegov život bude inspiracija da također postanemo „apostoli ispovjedaonice“ javno djelujući, ali i govoreći o problemima svakoga pojedinca koji nam je dao povjerenje.

sveti leopold mandić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Pupovac čestitao Vučiću na ‘Pobedi u prvom svetskom ratu’!

Objavljeno

na

Objavio

Notorni Milorad Pupovac, kako javlja Tanjug, a prenosi beogradski Blic, u čestitci u ime ‘Srpskog narodnog veća’ napominje kako je “srpska vojska uz ogromne žrtve, kako vojničke tako i civilne, izvojevala jednu od najvećih pobeda tog rata”, piše Velimir Bujanec

Pupovac u čestitci ne skriva sreću i ponos što je nakon 1. svjetskog rata stvorena Jugoslavija: “Verujemo da je ovo prilika da se setimo svega onog što je ta pobeda donela, što je nakon nje stvoreno…”

U svakom slučaju, ta “pobeda” Hrvatima je donijela 137.000 mrtvih domobrana i još 109.000 civilnih žrtava. Civili su najviše umirali od tzv. španjolske gripe, a naši ratnici na bojištima od Galicije do Soče. Najviše hrvatskih domobrana izginulo je na srbijanskom bojištu, čuvajući granicu Monarhije na Drini, no Pupovcu nije palo na pamet sjetiti se i tih žrtava.

Ipak, ono najgore što je Hrvatima ta “pobeda” donijela je tamnica hrvatskog naroda – Jugoslavija, u kojem je zbog srbijanskog i komunističkog terora protjerano i pobijeno na stotine tisuća naših ljudi.

Jedino što Tanjug nije javio – je li Pupovac čestitao Vučiću samo u ime SNV-a ili možda i u ime hrvatsko-srpske koalicije SDSS-HDZ-HNS, komentirao je Velimir Bujanec.

U spomen na pale hrvatske vojnike u Prvom svjetskom ratu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Velimir Bujanec: ‘VEK POBEDNIKA’ – POVRATAK NA PAŠALUK!

Objavljeno

na

Objavio

VEK POBEDNIKA’ – POVRATAK NA PAŠALUK!

Zaista je teško razumjeti naše susjede Srbe. Vučić, Vulin i ‘vojnikinja’ Brnabić ovog su vikenda nazočili vježbi Vojske Srbije znakovitog naziva ‘Vek pobednika 1918. – 2018.’. Tih 100 godina za njih je baš bilo “pobjedničko”.

Nakon olujnog poraza u Hrvatskoj i kapitulacije na Kosovu, čekamo još da ostanu bez Vojvodine i tzv. RS – i eto im opet ‘Beogradskog pašaluka’. Samo nek’ slave poraze, navikli smo, komentirao je Velimir Bujanec

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari