Pratite nas

Komentar

MILIJAN BRKIĆ: Skromnost i poniznost sv. Leopolda su vrline koje nas privlače i spajaju

Objavljeno

na

U godini milosrđa Hrvatski narod svjedoči nizu znakovitih poruka pa je tako i jedna od poruka, izloženo neraspadnuto tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića u crkvi u zagrebačkoj Dubravi. Kroz šest dana, vjernike je ponovno privukla i spojila vjera, pohodili su crkvu u Dubravi prepuni ufanja dodirnuti sarkofag te tako svecu prenijeli svoje nakane.

[ad id=”93788″]

Umorni od turbulentne sadašnjosti Hrvati pokazuju kako je duh još uvijek jak, a vjera velika. Sv. Leopold danonoćno je slušao svoje vjernike te tako postao “apostolom ispovjedaonice”. Sada smo svi mi zajedno, svatko sa svojom molitvom i nakanom, pošli k svecu ispovjediti mu se i odati počast. Prepustiti svoje najdublje osjećaje čistoći svetca na vjersku katarzu.

Neumorno slušajući svoje vjernike, sveti je Leopold postao prijatelj svakoga čovjeka upravo zbog svoje blagosti, pronicao je u svako opterećeno srce s bremenom na duši. Neprestano zagovaravši zajedništvo i pomirenje do zadnjega se dana i na bolesničkoj postelji žrtvovao za svakog pojedinca koji mu se s povjerenjem obraćao.

U svojoj skromnosti i poniznosti sv. Leopold djelovao je i idalje djeluje – njegov sarkofag i spokojno lice spojili su ljude, dali su im utjehu i inspiraciju.

Izmoreni od problema koji nas umaraju, na našim putevima, ponekad i posustanemo. Letargija nas obuzme i duši treba “duhovna okrijepa”. Brige, posao i obveze otuđuju nas jedne od drugih. Često se pitamo jesmo li sami i imamo li prijatelja koji će nas poslušati? Tko nas dovoljno voli te tko nas ima vremena i strpljenja spokojno slušati, ali i čuti vapaj naše duše i našeg srca?

Nikada ne smijemo odustati, koliko god problema bilo na našem životnom putu jer svatko ima svoj put i djelo. Ako se njime ponosimo i doprinosimo društvu kroz ono u čemu smo dobri, onda znamo da smo na ispravnom putu.

Iako je njegovo poslanje i djelovanje bilo nešto drugačije, ali ipak javno, život sv. Leopolda treba biti motivacija i poruka te podsjetnik posebno onima čiji je posao javno djelovanje. Neka nam njegov život bude inspiracija da također postanemo „apostoli ispovjedaonice“ javno djelujući, ali i govoreći o problemima svakoga pojedinca koji nam je dao povjerenje.

sveti leopold mandić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Dalić o Thompsonu: Pjevao je pjevač koji je naša himna

Objavljeno

na

Objavio

Izbornik Zlatko Dalić nakon svečanog dočeka u Varaždinu odgovorio je na nekoliko pitanja novinara.

“Jučer sam zaplakao par puta, to ću vam priznati. Ovo je slika za koju se živi”, rekao je u Varaždinu Dalić.

Novinar N1 televizije upitao je izbornika zašto je Thompson bio s reprezentativcima u autobusu na jučerašnjem spektakularnom dočeku, na kojemu ih je pozdravilo više od 550 tisuća ljudi.

“Nemojte mi postavljati takva pitanja. Što pjevač, kakav pjevač? To je hrvatska pjesma, “Lijepa li si”. Tu nije mjesto za vaše pitanje, sad me pitati o pjevačima… Hrvatska je druga u svijetu, a vi mene pitate o pjevačima, nemojte me provocirati. Pjevao je pjevač koji je naša himna”, rekao je Dalić.

Uoči samog početka dočeka u Varaždinu, izbornik Zlatko Dalić za HRT prokomentirao je doček u Zagrebu, Svjetsko prvenstvo i uspjeh Vatrenih.

Zaista je bilo veličanstveno, očekivali smo doček, ali ovako ni blizu, toliko emocija i ljubavi na jednom mjestu – to ćemo dečki i ja pamtiti cijeli život. Sve naše muke su se isplatile zbog toga. Nešto predivno je bilo u Zagrebu, rekao je Dalić za HRT.

Imam dva grada, rodno Livno i Varaždin u kojem živim 26 godina. Hvala ljudima, i ovdje će biti puno emocija. Drago mi je da se Hrvatska ujedinila, rekao je Dalić. U meni još postoji žal. Trebali smo biti svjetski prvaci.

Odmorit ću se sada, u Livnu, u Novalji, iza nas je teških dva mjeseca. Ponosan sam na sve u Hrvatskoj. Zahvaljujem svim navijačima, živjeli su kao jedan – to je to, objasnio je Zlatko Dalić.

 

VIDEO – Thompson odgovorio na sva pitanja postavljena u medijima ovih dana

 

 

Izbornik Zlatko Dalić stigao u Varaždin: Ovo sada me baš dirnulo

 

 

‘Redatelji koji su narodu ukrali domoljublje’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Sve dok Thompson, kao ilegalac, mora biti prošvercan na pozornicu, Hrvatska nije pobijedila

Objavljeno

na

Objavio

Sve dok Thompson, kao ilegalac, mora biti prošvercan na pozornicu, Hrvatska nije pobijedila.

I ne samo to, nego je sramota od HRT-a prekinula prijenos dok je Thompson pjevao. Tobože zbog kiše. Kao da ljudi ne bi ostali da su nastavili s programom, nakon desetak sati čekanja.

Najprije su realizatorski unakazili prijenos, a onda jednostavno isključili mikrofon Thompsonu na drugoj pjesmi i prekinuli događaj.
Sramota.

Podsjetilo me to na onaj koncert Prljavaca iz 1989. godine i tada je udba bila protiv koncerta, ali nije imala toliko kuraže da ge prekine. Ovi današnji su beskrupulozni.

I onda još Dnevnik nakon koncerta i ni riječi o tom najzanimljivijem detalju, nego nešto palamude o tome kako su organizatori dijelili vodu žednima iz publike.

Koja je to blamaža i politička i profesionalna i ono što se zove demokratska.
Stidite se vi iz redakcije HRT-ovog Dnevnika, Vi koji se nazivate novinarima vi ste sramota struke. Osobno vas dosta poznajem i znam da ovakvo hrvatsko slavlje ne ide uz vaše jugoslavenstvo i svakodnevne porcije jointova.

Ali nećete dugo usprkos vašoj zaštitnici ministrici Nini Obuljen itd., i njenim kumovima i ‘misterima 10 posto’ od vanjske produkcije.

 

POGLEDAJTE KAKO JE SRAMOTNO PREKINUTO SLAVLJE VATRENIH!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori