Connect with us

Komentar

MILIJAN BRKIĆ: TEŠKI KRIŽEVI, PRVI ZNACI SU U POBJEDI

Objavljeno

-

Tijekom života naši roditelji i naša katolička crkva, učili su nas i odgajali kako bi živjeli po određenim vrijednostima i kako bismo se mogli uklopiti u društvo u kojem živimo.

Karakter i vrijednost čovjeka ocjenjujemo prema ljudskim kvalitetama koje on posjeduje, a kao poželjne norme ponašanja volimo navesti poštovanje, odgovornost, iskrenost, skromnost, ali i poniznost.

Biti ponizan zapravo znači biti dostojanstven u svemu što se radi, jer se često naše odluke ne odnose samo na nas same, nego i na naše bližnje prema kojima moramo pokazati odgovornost i poštovanje.

Na takav način pokazujemo zrelost i nesebičnost što je vrlina rijetkih, jer poniznost znači služenje svojim bližnjima, svome hrvatskom puku te briga za njihove životne puteve.

Naš je život jedan dugačak i ponekad trnovit put prožet brojnim ljudima koji nam u njega ulaze s različitim motivima i razlozima. Neki nas obogate i/ili nauče lekcijama kako bismo mogli krenuti dalje, a neki su samo “usputni prolaznici”.

Bog nam gotovo uvijek na put stavlja križeve, na nama najdražim životnim postajama, upravo kako bi nas naučio poniznosti i (s)trpljenju.

Znak križa, znak je pobjede kojim možemo proći jedino poniznošću, dostojanstvom, ponosom, ali i odgovornošću prema onima koje predstavljamo i u čije ime govorimo !!!

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=WxytNs4LuRo&feature=youtu.be” width=”760″ height=”460″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari