Pratite nas

Politika

Milijan Brkić: Treba prestati s ‘napucavanjem’ i razmišljati o tome što je najbolje za Hrvatsku

Objavljeno

na

Foto: Hina

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić je u srijedu, odgovarajući prije sjednice Predsjedništva stranke i Nacionalnog vijeća na pitanja novinara o odluci državnog vrha da se ne zaoštrava odnos prema Srbiji, rekao da treba prestati s “tim napucavanjem” prema susjedima i početi razmišljati što je najbolje za Hrvatsku i hrvatski narod.

Novinari su tražili komentare neslužbene informacije da je, nakon današnjih konzultacija premijera i ministrice vanjskih poslova i jušerašnjeg susreta premijera s predsjednicom Republike u Okučanima, odlučeno da Hrvatska neće ići u daljnje zaoštravanje odnosa sa Srbijom nakon što je ministar obrane Damir Krstičević proglašen nepoželjnom osobom u Srbiji, tako da, javljaju mediji, nema povlačenja hrvatskog veleposlanika iz Beograda.

Već jednom trebamo prestati s tim “napucavanjem iz vlastitog dvorišta prema našim susjedima” i početi se baviti ozbiljnim problemima i razmišljati što je najbolje za Hrvatsku i hrvatski narod, rekao je Brkić.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević ponovio je da je on fokusiran na svoj posao razvoja i jačanja pobjedničke hrvatske vojske. “Fokusiran sam na razvoj i jačanje pobjedničke hrvatske vojske. To je moja odgovornost i to radim”, odgovrio je novinarima Krstičević.

Na isto novinarsko pitanje međunarodni tajnik HDZ-a i predsjednik saborskok Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač je kratko rekao: “Treba puno više raditi na političkom obrazovanju. I u Srbiji.”

(Hina)

Milijan Brkić: Potreban nam je “Bljesak” koji će u našim srcima pokrenuti “Oluju” za jaku Hrvatsku

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Drago Krpina: ‘Većina HDZ-a u Saboru ovisi o nekoliko bivših i jednom budućem zatvoreniku’

Objavljeno

na

Objavio

Pozdravivši predsjedništvo i goste, Drago Krpina je u današnjem govoru na Izvještajnom saboru HDZ-a rekao da neće izricati velike hvale i pohvale.

“Ja bih želio  izreći nekoliko kritičkih opaski o djelovanju Hrvatske demokratske zajednice u protekle dvije godine.

Naime, slažuči se sa svima, da su promjene u vrhu HDZ-a prije dvije godine omogućile HDZ-u dobre izborne rezultate,  i na parlamentarnim izborima i na lokalnim izborima, međutim, proteklo vrijeme djelovanje HDZ-a obilježile su neke  odluke koje su članstvu, a i biračkom tijelu Hratske demokratske zajednice, stvorile nedoumicu i zadršku.

Kad o tome govorim mislim prije svega na glasovitu temu ratifikacije glasovite Istanbulske konvencije. Ostajem kod svoga mišljenja da je ta odluka u dubokoj suprotnosti s temeljnim svjetonazorskim načelima Hrvatske demokratske zajednice, u suprotnosti s dubokim i najdubljim uvjerenjima najvećeg broja članova HDZ-a, i da je ta odluka bila pogrešna i da će za HDZ neizbježno imati političke posljedice, a to već vidimo po silaznoj putanji u anketama.

Ja sudim da vodstvu HDZ-a s ovakvom većinom u Saboru nije lako upravljati državom. Većina HDZ-a u Saboru ovisi o nekoliko bivših i jednom budućem zatvoreniku, ovisi o jednoj skupini koju predvodi Milorad Pupovac, koji može ucjenjivati svojim glasom kako mu se prohtije, a ucjenjuje tako što je prisilio vladu RH da financira njegov list koji se ne bavi dugoročnim pitanjima srpske manjine u Hrvatskoj već koji na svojoj naslovnoj stranici, primjerice, nasljednika Stepinca, Šefera, Kuharića proglašava luđakom!

Krpina je potom pozvao na prestanak financiranja tog lista koji ponižava najdublje osjećeje hrvatskog naroda. “HDZ ne bi smio postati ulog bilo kojeg pojedinca u ostvarivanju njegovih političkih ambicija”, završio je govor Drago Krpina, prenosi Narod.hr.

VIDEO OVDJE

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Milijan Brkić: Bili smo ratnici u obrambenom ratu, moramo biti i ratnici u miru za naš narod

Objavljeno

na

Objavio

MORAMO SE BORITI JAČE – AKO ODUSTANEMO OD BORBE, ODUSTAJEMO I OD NAŠIH SNOVA

Borimo se danas za našu tradiciju, za vrijednosti naše vjere, za Katoličku crkvu, za naše obitelji, za one koji razmišljaju da odu iz Hrvatske.

Bili smo ratnici u obrambenom ratu, moramo biti i ratnici u miru za naš narod. Mi nikada nismo bili niti ćemo biti domoljubi sa skraćenim radnim vremenom. MORAMO SE BORITI JAČE!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati