Connect with us

Intervju

Milijan Brkić: U HDZ-u je samo Karamarkov tim, nema podjela

Objavljeno

-

HDZ-ov glavni tajnik Milijan Brkić, govoreći o najavi potpredsjednika Vlade Bože Petova da je Most blizu odluke o novim izborima ne počnu li se stvari mijenjati, rekao je kako bi se Petrov više trebao posvetiti radu u Vladi.

[ad id=”93788″]

Most nije od birača dobio apsolutno povjerenje, nego u Saboru imaju samo 15 zastupnika, a HDZ i koalicijski partneri 59. – Oni se ponašaju kao da je situacija obrnuta i s dozom iritantne umišljenosti dijele nam svima lekcije – ustvrdio je Brkić u intervjuu Večernjem listu.

U vezi s odnosa s predsjednikom HDZ-a, Brkić je rekao kako Tomislav Karamarko ima njegovu podršku i imat će je i dalje te kako je uvjeren da nije u sukobu interesa već da se radi o jeftinoj propagandi koja će se pokazati promašenom. Karamarko dosad nije sudjelovao ni u jednoj odluci o Ini niti je Vlada službeno raspravljalo o arbitraži, podsjetio je  Brkić. Odnos s Karamakom ocijenio je prijateljskim i ustvrdio kako priču o narušenim odnosima plasiraju neki koji bi voljeli da je tako i žele naštetiti HDZ-u.

HDZ je državotvorna stranka, ima svog predsjednika kojega je izabralo više od 90 tisuća ljudi, kao i jasno utvrđenu stranačku strukturu. To je najveća hrvatska stranka koja je ”živi organizam”, ali nema nikakvih frakcija ni ničijih ”privatnih” ljudi. Mi smo jedan tim. Vremena kada su se iz središnjice davale upute za glasovanje nepovratno su prošla. Zalažemo se za to da novo vodstvo stranke bude sastavljeno od iskusnih stranačkih ljudi koji imaju iskustvo pobjeđivanja, ali i onih mlađih koji stranci mogu dati novu energiju, snagu i ideje koje su potrebne u novom vremenu. Dakle, budimo potpuno jasni, u HDZ-u ne postoje Milijanovi i Tomislavovi ljudi, već postoji samo jedan tim, a to je HDZ na čelu s našim predsjednikom Tomislavom Karamarkom.

Na upit je li razočaran što premijer Tihomir Orešković nije stao uz HDZ u slučajuLozančić ni uz zahtjev za smjene u policiji, Brkić je rekao kako je očekivao da će se premijer puno više baviti gospodarstvom i investicijama, dakle područjima u kojima je stručan i zbog čega je dobio povjerenje HDZ-a. Nadam se da će Tihomir Orešković više uvažavati stavove stranke koja drži ključ većine u Saboru koji ga je izabrao, rekao je, među ostalim, Brkić u intervjuu Večernjem listu.

 Ocjenjujući rad ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića Brkić je ustvrdio kako je Orepić klasičan primjer pojedinca kojeg je “malo ponijelo” i koji na svojoj vlastitoj koži svakodnevno stječe iskustvo u sustavu koji prije uopće nije poznavao.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari