Connect with us

Humor

MILIJUNSKA PLJAČKA STOLJEĆA: Lopov otuđio teku dužnika iz trgovine u Grudama

Objavljeno

-

Tragičan događaj zbio se u noći s četvrtka na petak kada je u samom centru Gruda provaljeno u samostalnu trgovačku radnju (STR) Grič. Kako neslužbeno doznajemo od izvora bliskih policiji ŽZH, počinitelj se udaljio u nepoznatom smjeru.

[ad id=”93788″]

Iako je pri početnoj inventuri i procjeni štete ustanovljeno kako ništa nije ukradeno, vlasnik trgovine, Jozo Š., tek je nakon otvaranja kase shvatio o kolikom se gubitku radi:
“Ušao sam u trgovinu. Pomislio sam odmah da je uzeo njemačku Nutellu, jer smo jedni od rijetkih u Hercegovini koji gonjaju to preko granice. Odokativnim prebrojavanjem shvatio sam da je sve na svome mjestu. Uzeo sam ključ iz saksije i otvorio kasu. Na moje čuđenje, 1387 maraka pazara od prošlog dana je i dalje bilo tu.”, prepričava Jozo.

U tom je trenutku stao, uzeo čašu vode, razmutio crni šećer te nastavio: “Izvadio sam kasu i onda sam vidio da je nema… Kao da je nestala. Što? Teka s dužnicima.”

Za našu novinarsku ekipu je bilo teško u tom trenutku gledati slomljenog Jozu koji je nastavio: “Teka je tu od 1978. kada je moj ćaća upisao prvog dužnika koji do dan danas nije platio one dvije čokolade Braco i Seka.”

Na upit policijskog inspektora, koji je istovremeno zamolio drugog radnika trgovine da mu nareže 20 deka pariške, kolika je vrijednost duga iz teke, Jozo je odgovorio: “Gledajući unazad, radi se sigurno o nekih milijun i sto tisuća maraka. Tako to u nas ide. Uzme se, zapiše pa ako vrati, vrati. Od 1978. pa evo sve do dana današnjeg. Najveći dug ima izvjesni Miro, čiji dug iznosi oko 150 000 maraka i proteže se na više generacija.”

Mnogi smatraju kako je teka zapravo preteča dionica – papir i zapis koji ima vrijednost, ali nije unovčen. Jozina teka će tako otići u povijest, a tko će postati novi utjerivač dugova na grudskim ulicama, ostaje za vidjeti.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari